Krune u problemu, Zmajevi slavili kraj Ibra

433

Kraljevo Royal Crowns – Beograd Blue Dragons 12:26 (12:6, 0:6, 0:6, 0:8)

Atletski stadion. Gledalaca: oko 300.
Kretanje rezultata:
6:0 Lazar Pejković pas 70 jardi ka Stefanu Đuriću, neuspešan PAT.
6:6 Džeremi Mraović pas 10 jardi ka Koriju Vilijamsu, neuspešan PAT.
12:6 Kreg Houk pas 50 jardi za Stefana Đurića, neuspešan PAT.
12:12 Marko Baković trčanje 5 jardi, nesupešan PAT.
12:18 Marko Baković trčanje 10 jardi, nesupešan PAT.
12:26 Ivan Beloica vraćanje fambla 20 jardi, Baković uspešno pretvaranje za 2 poena.

Posle još jednog poraza na svom terenu, kraljevački Royal Crownsi se, posle prošle sjajne sezone u eliti, nalaze na korak od ispadanja iz Sportklub Superlige. Sa druge strane, Zmajevi su odličnom igrom u drugom poluvremenu, uoči raspleta u poslednjem kolu značajno popravili svoju poziciju, pa bi eventualnom pobedom nad Legionarima overili opstanak, a imali šansu i za plej of.

Kraljevčani su odlično počeli meč, jer su dva puta uspevali da povedu. Oba tačdauna je uhvatio Stefan Đurić, napre na pas Lazara Pejkovića, a zatim i Krega Houka, posle trik akcije Kruna.

Zmajevi se nisu predavali, za svako vođstvo imali su adekvatan odgovor. Džeremi Mraović je na prvi tačdaun domaćih odgovorio akcijom koju je završio pasom ka Koriju Vilijamsu za tačdaun, da bi posle kraja prve deonice usledila samo poentiranja gostiju.
Upravo taj pad, koji se nije prvi put desio Kraljevčanima ove sezone, mogao bi da košta tim iz grada na Ibru opstanka u elitnoj diviziji.

U ratu odličnih odbrana, bolje su se snašli gosti, koji su uspevali da preoru teren i u dva navrata, po jednom u drugoj i trećoj deonici preko raningbeka Marka Bakovića dođu do najbranjenijeg dela terena Rojal krauna za vođstvo 18:12.

Poslednji otpor domaćina slomio je Ivan Beloica, Kraljevčanin u redovima Zmajeva, koji je u ovom meču prvi put zaigrao protiv kluba u kojem je započeo karijeru. On je pokupio fambl i vratio ga 20 jardi za tačdaun i veliki trijumf Blu dragonsa.