PLS Jug: Zemun poslednja stanica Indiansa pred baraž

1064

Pobedom u derbiju prošlog kola, nad Mladenovac Forestlandersima (27:12), Inđija Indiansi su i definitivno obezbedili prvo mesto u Prvoj ligi Srbije grupa Jug, pa će im duel sa Piratima poslužiti kao generalna proba za baraž meč za plasman u Superligu.

Za nas ova utakmica nema takmičarski značaj, jer smo pobedom protiv Mladenovca zacementirali prvo mesto, ali nula u koloni poraza je jako lepa za gledanje, tako da nema spora oko naših ambicija. Imamo taj luksuz da poradimo na ispravljanju grešaka koje smo pravili na utakmici sa Forestlandersima, odmorimo neke od prvotimaca i pružimo šansu momcima pred kojima je juniorska liga i kojima će mnogo značiti igranje u seniorskoj konkurenciji – rekao je Aleksandar Marković, risiver Indiansa.

Sa druge strane, Pirati su upisali jednu pobedi i tri poraza, a ovo će im biti jedina prilika da se prikažu domaćoj publici, s obzirom da nisu odigrali meč trećeg kola sa Požarevac Pastuvima, jer nisu osposobili teren za igru.

Jeste da nemaju šta da dobiju, niti izgube, ali očekujem da će Pirati, kolektiv koji očigledno pokazuje veliko angažovanje u razvoju američkog fudbala u Srbiji, odigrati tvrdu utakmicu bez kalkulacija, za kraj sezone na domaćem terenu. Na utakmicama sa Čačkom i pogotovo Borom, pokazali su da su iskoristili vreme i popravili igru i da su atletski dosta nadarena ekipa, pa nema razloga da ovo ne bude atraktivan meč – publici će se svakako isplatiti – smatra Marković.

Meč se igra u nedelju, od 16 sati, na terenu kod Osnovne škole „Sutjeska“ u Zemunu.