PLS JUG: Indiansi overili prvo mesto

645

Inđija Indians – Mladenovac Forestlanders 27:12 (7:0, 0:0, 7:6, 13:6)

Stadion OŠ Jovan Popović.
Kretanje rezultata:
7:0 Ivan Prskalo trčanje 15 jardi, Vladimir Dimitrijević uspešan PAT.
7:6 Mario Braun vraćanje posle izblokiranog panta, neuspešno pretvaranje za 2 poena.
14:6 Adrijan Mekleod trčanje 18 jardi, Dimitrijević uspešan PAT.
21:6 Goran Zec vraćanje panta, Dimitrijević uspešan PAT.
21:12 Džordan Roni pas 37 jardi ka Mariju Braunu, neuspešan PAT.
27:12 Mekleod trčanje 23 jarde, Darko Klasan neuspešan PAT.

Sve je jasno, Inđija Indiansi su trijumfom i u drugom derbiju Grupe Jug Prve lige Srbije, dokazali da im u tom takmičenju trenutno nema ravnih i da će biti veliki favorite u duelu baraža za plasman u elitnu Superligu naredne godine.

Iako konačan rezultat govori da su na kraju trijumfovali sa 15 poena razlike, nije sve išlo glatko po tim iz Inđije, jer su se Mladenovčani odlično borili. Koliko je tvrda utakmica bila, pokazao je pravi rat odbrana u prvom poluvremenu, koje nisu dozvoljavale protivnicima da lako poentiraju. Jedini koji je do velikog odmora uspeo da dođu do protivničke end zone, bio je raningbek domaćih Ivan Prskalo, koji je trčanjem od 15 jardi na samom početku utakmice “otvorio” protivnika.

Mario Braun, odlični internacionalac u redovima Forestlendersa, vratio je prednost na samo jedan poen, pošto je bio najspretniji posle izblokiranog panta. Dokopao se lopte i u nezadrživom trku sjurio se ka end zoni Inđijaca. Pokušali su Mladenovčani da pretvaranjem za dva poena dođu do prednosti, ali nisu u tome uspeli.

Već u sledećem napadu bili su kažnjeni, jer je Adrijan Mekleod istrčao 18 jardi za tačdaun domaćih. Već tada se videlo da odbrane oba tima popuštaju, pa su navijači na terenu OŠ “Jovan Popović” do kraja meča mogli da vide nekoliko ulazaka u najbranjeniju zonu oba tima.

Na samom početku poslednjeg perioda, Goran Zec je vratio pant za tačdaun i vođstvo 21:6, posle kojeg se po prvi put na ovom meču jasnije nazirao pobednik. Dva tačdauna razlika, bili su nedostižni za goste, koji su uspeli samo da u jednom trenutku smanje prednost, posle još jednog tačdauna Brauna, ovog puta na pas kvoterbeka Džordana Runija.

Tačku na meč stavio je Mekleod, trčanjem dugim 23 jarde, posle kojeg se više nije postavljalo pitanje pobednika na ovom meču. Postalo je jasno, u bitku za Superligu Inđija će sa prve, dok je Forestlendersima preostalo da napadnu najbolji tim grupe Sever.