PLS Jug: Derbi Indiansa i Forestlandersa za prvo mesto

647

U derbiju 4. kola Prve lige Srbije grupa Jug, timovi koji su do sada ostvarili sve tri pobede odlučuju ko će sa prvog mesta u baraž, gde će samim tim imati i prednost domaćeg terena.

Domaći Inđija Indiansi lako su izašli na kraj sa svim svojim rivalima, uključujući i čačanske Anđeoske ratnike (48:16), dok su Mladenovac Forestlandersi tesnom pobedom protiv Čačana (37:36) obezbedili učešće u plej-of.

Indiansi u poslednjih nekoliko godina pokušavaju da izbore plasman u Superligu, a sada se čini da su konačno sazreli da to i ostvare. Uzdaju se u svoje kvalitete, ali i u tradiciju protiv Mladenovčana.

Raspoloženje u ekipi je odlično i sa nestrpljenjem iščekujemo predstojeći meč. Vredno smo trenirali i pripremali se za ovu utakmicu, koja je po svemu sudeći jedna od najbitnijih u proteklih nekoliko sezona. Već smo izborili ulazak u plej-of, ali želimo da nastavimo pobednički niz i izborimo prednost domaćeg terena u istom. Ekipa je, čini mi se, psihički sazrela, prebrodila dečje bolesti iz prethodnih sezona i sada je spremna za ulazak u Superligu. Tim Mladenovca poznajemo veoma dobro. To je jedna ozbiljna i čvrsta ekipa, pojačana sa tri Amerikanca. Ipak, tradicija je na našoj strani, jer do sada imamo protiv njh sve pobede i nadam se da će tako i ostati posle nedeljnog meča – rekao je Vladimir Dimitrijević, dugogodišnji kiker Indiansa.

Utakmica se igra u nedelju, od 16 časova, na terenu kod OŠ „Jovan Popović“.