PLS JUG: Pobednički ples Indijanaca u Čačku

568

U derbiju drugog kola Prve lige Srbije grupa Jug, Indijanci su ubedljivo savladali Anđeoske ratnike u Čačku, rezultatom 48:16.

Gosti su sjajno otvorili utakmicu, vraćanjem panta juniorskog reprezentativca Gorana Zeca za 40 jardi, a prednost je trčanjem udvostručio Adrian Meklaud – 14:0. Čačani su uspeli da se vrate u igru pošto je Nemanju Čkonjevića pronašao povratnik u tim, reprezentativni kvoterbek Đorđe Avramović, koji je u ovom meču zamenio suspendovanog Ilića.

U drugoj četvrtini Adrian Meklaud postiže nove poene, ovoga puta posle pasa kvoterbeka Robinsona, ali u poslednjim sekundama prvog poluvremena ponovo je proradila veza Avramović-Čkonjević, za novi rezultatski priključak – 21:16.

Po povratku sa odmora Indijanci su potpuno razoružali Ratnike, ne dozvolivši im više nijedan poen, a Teodor Katić se trčanjem pobrinuo da njegov tim uđe u mirniju završnicu 28:16.

U poslednjoj deonici Indiansi su sa nova tri tačdauna dodali šlag na tortu. Adrian Meklaud je po treći put stigao u end zonu, a potom se još dva puta u poentere upisao i kvoterbek Timoti Robinson, najpre trčanjem, a potom i pasom ka Aleksandru Markoviću.

Pobedom nad direktnim konkurentom Inđija je napravila veliki korak ka plasmanu u Superligu, a u narednom kolu dočekuje debitante Bor Golden Bearse, koji su startovali sa dva poraza. Sa druge strane, Čačani u trećem kolu igraju možda i odlučujući meč za plasman u baraž, protiv mladenovačkih Forestlandersa koji su do sada upisali dve pobede.

Čačak Angel Warriors – Inđija Indians 16:48 (8:14, 8:7, 0:7, 0:20)

Stadion FK BIP.

Kretanje rezultata:
0:7 Goran Zec vraćanje panta za 40 jardi, Vladimir Dimitrijević uspešan PAT
0:14 Adrian Mekleod trčanje, Dimitrijević PAT
8:14 Đorđe Avramović pas ka Nemanji Čkonjeviću za 25 jardi, Avramović pretvaranje za dva
8:21 Timoti Robinson pas ka Adrianu Mekleodu, Dimitrijević PAT
16:21 Đorđe Avramović pas ka Nemanji Čkonjeviću za 11 jardi, Avramović pretvaranje za dva
16:28 Teodor Katić, trčanje. Dimitrijević PAT
16:35 Adrian Mekleod trčanje za 20 jardi, Dimitrijević PAT
16:41 Timoti Robinson trčanje, neuspešno pretvaranje za dva
16:48 Timoti Robinson pas ka Aleksandru Markoviću, Klasan PAT