Upriličen prijem delegaciji SAAF u američkoj ambasadi

688

Uoči zvaničnog početka priprema za Evropsko prvenstvo C grupe , članovi delegacije Srpske asocijacije američkog fudbala, koju su činili zvaničnici SAAF i reprezentativci Srbije, prisustvovali su prijemu u Američkoj ambasadi.

Tom prilikom, u izuzetno prijatnoj atmosferi, Njena ekselencija, Meri Vorlik, ambasadorka SAD u Srbiji, uputila je reči podrške našim igračima povodom odlaska na Evropsko prvenstvo, koje će biti održano u septembru ove godine u Švajcarskoj.

– Saradnja između Srpske asocijacije američkog fudbala i američke ambasade je veoma važna za nas. U toku sledeće godine planiramo nekoliko zajedničkih projekata. Ljudi iz ambasade su nam veoma pomogli u vezi sa opremom koju ćemo dobiti iz Amerike – rekao je Vuk Dinčić, predsednik SAAF-a, podsetivši na pomoć koju naša Asocijacija dobija po pitanju dolaska 300 kompleta opreme koja treba da pristigne preko projekta svetske federacije IFAF.

Ovaj događaj je, smatra selektor reprezentacije Šon Embri, bio još jedna prilika da igrači razmene iskustva i iskoriste jednu ovakvu priliku kako bi krenuli sa stvaranjem pozitivne atmosfere i timskog duha pre nego što počnu zajedno da treniraju. On je u tom kontekstu još dodao:

– Odlično smo se proveli na prijemu američke ambasade. Bilo je dobro okupiti trenere i igrače pre nego što počnemo sa ozbiljnim poslom sledeće nedelje. Ovo međusobno druženje je važno, jer igrači imaju vremena da se upoznaju među sobom, a samim tim i da funkcionišu kao tim – izjavio je selektor.

Reprezentativci Srbije su poklonili ambasadorki SAD u Srbiji, Njenoj ekselenciji Meri Vorlik, loptu sa svojim potpisima, a fotografija na kojoj snažni raningbek Srbije Zoran Lončarević stavlja svoj paraf, osvanula je i na zvaničnoj facebook stranici američke ambasade.

Galeriju sa prijema možete videti na našoj zvaničnoj facebook strani Srpske asocijacije američko fudbala.