Džeremi Mraović, pojačanje Zmajeva i potencijalni kvoterbek Srbije

1061

Posle potpisivanja ugovora sa Džastinom Brejom, sa Troj Univerziteta (D1), Plavi zmajevi su još jednom pokazali veliku ozbiljnost sa kojom prilaze narednoj sezoni. Uprava i stučni štab nastavljaju sa regrutacijom strani i domaćih igrača, a dogovor sa mladim Kanađaninom Džeremijem Mraovićem (rođen 1990. godine), dokaz je velikih ambicija koje imaju u narednoj sezoni.

Momak koji bi u perspektivi mogao da zaigra za reprezentaciju Srbije, jer ima srpsko poreklo, a već je podneo i zahtev za dobijanje srpskog pasoša, biće veliko pojačanje Plavih zmajeva u narednoj sezoni. Nažalost, naša reprezentacija će na njega moći da računa, ako sve bude u redu sa dobijanjem pasoša, tek eventualno na Evropskom prvenstvu B grupe, ako ove jeseni uspe da se plasira u tu grupu osvajanjem Evropske smotre selekcija C grupe. Kako trenutno stvari stoje, izvesno je da su minimalne šanse da se već sada stavi na raspolaganje Šonu Embriju, obzirom da je za dobijanje srpskog pasoša potrebno minimum tri meseca.

Odluku da dođem u Evropu doneo sam vrlo lako. Pola moje porodice je iz Srbije i uvek sam slušao sjajne stvari o toj zemlji. Moja porodica je ponosna na svoje srpsko poreklo i mi smatramo i Kanadu i Srbiju za svoje zemlje. Plavi Zmajevi su bili od početka vrlo profesionalni i čast mi je što ću postati deo tog tima i član te porodice – izjavio je Džeremi posle sklapanja ugovora.

Fudbal je igao na prestižnom kanadskom St.Fransic Xavier Univerzitetu,a zatim i za ekipu Okangan Sun, u CJFL ligi. Igrajuci za ovu polu-profesionalnu ekipu oborio je nekoliko rekorda, uključujući najvise kompletiranih pasova u jednoj utakmici, kao i najviše bačenih pasova na jednoj utakmici.

 

 – Fudbal igram od malih nogu sa uspehom na mnogim pozicijama, posebno na poziciji kvoterbeka. Igrao sam u nekoliko ol-star timova u Kanadi kao i na kanadskom univerzitetu Sent Frensis Zejvijer (St Francis Xavier,) gde sam naučio mnogo od odličnih trenera Dona Dejvisa i Gerija Votermena. Prošle sezone sam igrao za Okanagan Sun, semi-pro tim, koji je inače član CJFL U-21, neke vrste razvojne lige za CFL. Jako sam uzbuđen zbog dolaska u Srbiju i pružiću Zmajevima sve što mogu kao igrač i kao čovek. Radujem se saradnji sa ofanzivnim koordinatorom Nemanjom Novakovićem i jedva čekam da dođem krajem Januara i upoznam saigrače i trenere – rekao je Mraović.