Ispit sezone Mamuta u Jagodini

563

Porazom od Legionara na svom terenu, Mamuti su ozbiljno zakomplikovali svoj status i doveli plasman u plej of u pitanje. Ipak, za razliku od protivnika, ne zavise ni od čijeg rezultata i u prilici su da sami rešavaju svoju sudbinu. Zadatak im je težak, jer moraju da izađu na kraj sa ranjenim Keltima u Jagodini, na stadionu “Tabane” (nedelja, 14 časova).
Mirko Jočić, glavni trener Mamuta, uoči meča sa Jagodincima je rekao:
– Posle ubedljivo najlošije igre u dosadašnjem delu sezone i propuštene prilike da pobedom nad neopravdano potcenjenim Legionarima sigurno osvojimo drugo mesto u svojoj diviziji, idemo na megdan izuzetno kvalitetnoj ekipi Kelta, sa kojom nam neće biti nimalo lako. Znamo da domaćin ima dvojicu Amerikanaca na ključnim pozicijama i daćemo sve od sebe da pokušamo da zaustavimo taj tandem u napadu. Najbolja odbrana od svih ekipa u do sada odigranoj diviziji Sever nam daje za pravo da se nadamo da to i možemo. Obzirom da protiv najboljih ekipa pružamo najbolje partije, očekujem da će sada cela ekipa dati svoj maksimum i da ćemo u Jagodini prikazati najbolju igru do sada. Ukoliko precizno sprovedemo u delo sve ono što smo naučili i uvežbali, mislim da imamo šanse za trijumf u ovom meču i dalji prolazak u baraž za plej of.
Obzirom da je kombinatorika prolaska u baraž iz divizije Sever glavna tema u svetu američkog fudbala ovih dana, pitali smo i Jočića da prokomentariše šanse svog tima:
– Posle odigravanja svih utakmica u okviru klubova divizije Sever, mi čvrsto zauzimamo drugo mesto i, uz neprikosnovene Vitezove iz Kleka, jedini imamo pozitivan odnos pobeda i poraza, pa mislim da po tome i najviše zaslužujemo prolaz u taj baraž. Ovi međudivizijski dueli mogu nekim drugim klubovima da povećaju nade, pa čak i šanse da dođu do tog drugog mesta, ali, rekoh, mi ćemo dati sve od sebe da trijumfujemo u Jagodini i razbijemo sve eventualne dileme i sve poštedimo mukotrpnog i stresnog “kuckanja” po digitronima – rekao je Jočić.
Zanimljivo je da bi u slučaju poraza od Kelta i eventualnom krugu sa Indijancima i Grofovima, Mamuti ostali bez plej ofa, iako su oba tima savladali u okviru divizije Sever.
– Znam da bismo u slučaju poraza ušli u razne “krugove” sa klubovima koje smo većinom pobedili i znam da postoji mnogo kombinacija o tome ko će zauzeti koje mesto, ali takođe znam i da će moja ekipa na kraju ligaškog dela sigurno zauzeti drugo ili treće mesto. Obzirom da je pre početka sezone glavni cilj u rezultatskom smislu bio da ne zauzmemo poslednje mesto, drugo ili treće mesto predstavlja ogroman uspeh za moju mladu ekipu i daje nam veliki motiv za još ozbiljniji rad u budućnosti.
Zanimljiv stav ima Jočić kada su u pitanju šanse drugoplasiranog tima iz divizije Centar, koji god bio, u slučaju prolaska u baraž protiv Kraljevo Rojal kraunsa, pobednika divizije Jug.:
– Na kraju, ako bi se desilo da ne pobedimo u nedelju, ne postoji ekipa u našoj diviziji koja će zasluženo osvojiti drugo mesto i proći u baraž. Činjenica da je već zabeležila tri poraza neće dati velike šanse bilo kojoj od četiri potencijalne drugoplasirane ekipe da će moći da uradi bilo šta u baražu protiv Kraljeva, koja je ove sezone pokazala visok kvalitet.

Sve moguće kombinacije već smo objavili na vesti: http://www.saaf.rs/?p=4064