Trofej Beograda u fleg-fudbalu

647

U organizaciji Saveza američkog fudbala Beograda, koji čine pet timova (Vukovi Beograd, “Highlanders”, Obrenovac “Sky Thunder”, Mladenovac “Forestlanders” i zemunski “T-Rex”) i Srpske asocijacije američkog fudbala u subotu 26. decembra će pod pokroviteljstvom gradskog sekretarijata za sport od 11 časova u sali IMR-a u Rakovici biti organizovan “Trofej Beograda”, turnir u fleg-fudbalu za mlađe kategrije.

Na turniru će učestvovati ekipe Vitezova iz Pirota, Vukova, Highlanders-a, T-Rex-a, Inđije, Sremske Mitrovice, Vrbasa, Subotice i Mladenovca, a svoje klubove će predstavljati igrači do 16 godina starosti. Svi učesnici će po završetku nadmetanja dobiti majice i diplome za učešće na turniru a njihove ekipe po jednu loptu za bavljenje američkim fudbalom, najbolji tim će biti nagrađen peharom “Trofej Beograda”, a tri prvoplasirane ekipe dobiće medalje.

Pred finalni susret turnira u fleg-fudbalu, beskontaktnoj verziji američkog fudbala u kojoj se nadmeću ekipe od po pet igrača na terenu gde se umesto obaranjem akcije zaustavljaju skidanjem “zastavice”/trake sa pojasa učesnika, egzibicionu utakmicu odigraće novinari štampanih i TV medija koji su do sada pratili rad SAAF.

Biće to najava rada Srpske asocijacije američkog fudbala sa osnovnim školama na popularizaciji ovog sporta u predstojećom periodu, ali i najava fleg-lige u organizaciji SAAF.

Najbolji juniorski igrač po izboru trenera po završetku turnira za “Trofej Beograda” dobiće na poklon i kacigu za američki fudbal.