“XIV Trofej Beograda” 17. decembra zatvara 2023. sezonu

385

Trofej Beograda, tradicionalni prednovogodišnji turnir u američkom fleg fudbalu za igrače do 15 godina, održaće se i ove godine četranesti put zaredom u organizaciji Saveza američkog fudbala Beograda i uz pomoć Sekretarijata za sport i omladinu Grada Beograda. Ove godine turnir se seli na Novi Beograd i odigraće se 17.12.2023. godine u hali Sportova Ranko Žeravica, ulica Pariske Komune 20. U 10 časova će se prvo organizovati žrebanje grupa, a početak prve utakmice na turniru je zakazan za 11 časova.

Već po tradiciji, takmičarska godina u američkom fudbalu završava se ovim turnirom u decembru. Ove godine svoje prisustvo je potvrdilo 6 timova i to su: Orlovi Novi Beograd, Gorillas Subotica, Indians Inđija, SBB Vukovi Beograd, Wild Boars Kragujevac i Blacks Bajmok.

Sistem takmičenja:

Ekipe će biti podeljene u dve grupe. Izvlačenje grupa biće organizovano u 10 časova. U svakoj grupi će se nalaziti 3 tima i igraće se po jednokružnom sistemu „svako sa svakim”. Nakon odigrane grupne faze dva najbolje plasirana tima iz svake od grupa, plasira se
polufinala. Nakon odigranih polufinala prvo se igra utakmica za treće mesto, a potom i finale.

Pored divnog druženja, igre i obeležavanja turnira tu su i nagrade za naše male pobednike!

Trofej Beograda prvi put je odigran 2009. godine, a prva tri turnira osvojila je ekipa Sirmium Legionaries. Kraljevo Royal Crowns bili su najbolji 2012. godine, sledeće godine najbolji su bili Divlji veprovi iz Kragujevca, dok su 2014. godine najuspešniji bili Jagodina Black Hornets. Naredne četiri godine, Meridian Indians su preuzeli primat i samim tim su nauspešnija ekipa u istoriji turnira. Aktuelni šampioni su Orlovi sa Novog Beograda koji su Trofej Beograda osvojili tri puta.

Turnir je otvoren za sve posetioce koji vole američki fudbal.

Dođite da zajedno zatvorimo sezonu i da održavamo tradiciju u američkom fleg fudbalu!