Polufinale: GAT Dukes vs Wild Boars

Details

Date Time League Season
20/06/2015 17.00 SPORT KLUB Prva liga Srbije | Plej-of 2015

Rezultat

Recap

Stadion: na FK „Kabel“. Gledalaca: oko 300.

Kretanje rezultata:

0:6 Majk Buks pas 9 jardi za Petra Gojića, neuspešan PAT.
7:6 Vil Pauel pas za Kajla Tereta, uspešan PAT.
14:6 Pauel trčanje 3 jarde, uspešan PAT.
14:14 Mihailo Novaković trčanje 25 jardi, Novaković uspešan PAT.
21:14 Pauel trčanje 3 jarde, uspešan PAT.

Srušile su novosadske Vojvode nezgodnu tradiciju u duelima sa Wild Boarsima u polufinalima plej ofa u poslednjih nekoliko godina i posle uzbudljivog meča uspeli da ostanu neporaženi ove sezone i izbore plasman u finale Sportklub Prve lige Srbije. Kragujevčani, koji su u plej of ušli sa četvrte pozicije, pružili su žestok otpor, ali na kraju su ipak pognute glave napustili teren.

Odlično su počeli gosti, koji su u prvom drajvu poentirali kada je kvoterbek Majkl Buks uposlio Petra Gojića za tačdaun. Nisu Kragujevčani dobro izveli PAT, što ih je koštalo zaostatka na kraju prvog poluvremena, iako su i Novosađani samo jednom poentirali, ali i postigli tačdaun, ali uz ekstra poen.

Za to je opet najzaslužniji bio kvoterbek Vil Pauel, koji je odlično usposlio nedavnu akviziciju Dukesa WR/DB Kajla Tereta. Uspešnim pokušajem za realizaciju ekstra poena, Vojvode su došle do vođstva 7:6, što je bio rezultat kojim je završeno prvo poluvreme.

Vrlo uzbudljivo bilo je i u nastavku. Domaći su povećali prednost posle tačdauna Pauela, koji je pretrčao 3 jarde za vođstvo 14:6, što je bio skor sa kojim se ušlo u poslednju deonicu.

Međutim trčanje Mihaila Novakovića od 25 jardi, uz njegovo uspešno pretvaranje za dva poena, doneli su izjednačenje početkom finalnog perioda (14:14).

Još jednom se pokazalo da je Pauel najveći kandidat za MVP-a lige, ali i meč viner na ovom meču, pošto je 3,38 pre kraja svoj tim poveo do novog vođstva. Najpre je fenomenalno usposlio u trećem pokušaju Tereta, dovevši svoj tim u trećem pokušaju sa 50 na samo 5 jardi od protivničke end zone, u koju je dva pokušaja kasnije sam utrčao za novo vođstvo 21:14.

Video