Baraž za PLS 2016 – Legionaries vs Mamuti

Детаљи

Датум Time League Season
27/06/2015 16.00 Baraž za PLS 2016 2015

Rezultat

Recap

Sirmium Legionaries – Kikinda Mammoths 40:12 (0:6, 12:6, 21:0, 7:0)

Stadion: 25. maj.

Kretanje rezultata:
0:6 Branislav Fekete trčanje 15 jardi, neuspešan PAT
0:12 Robert Renji vraćanje intersepcije 10 jardi, neuspešan PAT
6:12 Pet Rajli trčanje 3 jarda, neuspešno za dva
12:12 Rajli pas 33 jarda ka Nemanji Vargi, neuspešan PAT
19:12 Dejan Jašćur vraćanje fambla 15 jardi, Varga PAT
26:12 Dalibor Mihaljević vraćanje intersepcije 10 jardi, Varga PAT
33:12 Jaščur trčanje 20 jardi, Varga PAT
40:12 Brajan Kejsi trčanje 33 jarda, Varga PAT

Sirmium Legionariesi sačuvali su status prvoligaša pošto su u baražu, na svom terenu, slavili protiv Kikinda Mammothsa, preokretom u drugom poluvremenu – 40:12.

Kikinđani su sjajno otvorili utakmicu trčanjem kvoterbeka Branislava Feketea, a u drugoj četvrtini pridružio mu se Robert Renji, vraćanjem intersepcije, za šok domaćih – 12:0.

Međutim, tada je iskusni američki kvoterbek Pet Rajli pokrenuo svoj tim, najpre trčanjem za tačdaun, a zatim i pasom ka Nemanji Vargi, za izjednačenje pred odlazak na odmor – 12:12.

U nastavku susreta Legionari su nastavili gde su stali, pa su sa dva tačdauna Dejana Jašćura i jednim Dalibora Mihaljevića u potpunosti preokrenuli utakmicu u trećem periodu, a tačku na i zatim je stavio Brajan Kejsi.

Najstariji srpski tim tako je izbegao eksrpesno ispadanje iz elitnog ranga, dok su Mamuti propustili još jednu šansu da se u narednoj sezoni nadmeću sa najboljim srpskim timovima.


Najava utakmice

Za Sirmium Legionare i Mamute iz Kikinde, utakmica baraža za popunu Sportklub Prve lige Srbije, koja počinje u subotu u 16 časova, na stadionu „25. maj“ u Sremskoj Mitrovici, definitivno je meč sezone. To će biti susret u kojem će najstariji klub u Srbiji pokušati da opstane u društvu najboljih, a jedan od najmlađih članova SAAF porodice da se po prvi put u istoriji domogne elite i plasira u Sportklub Prvu ligu Srbije.

Do baraž meča oba tima su došla posle završenog regularnog dela prvenstva u Prvoj ligi Srbije i Drugoj ligi Srbije. Legionari su, takmičeći se u elitnom rangu, zauzeli na kraju sedmu, pretposlednju poziciju, izbegavši sudbinu čačanskih Angel Warriorsa, ali i izborivši priliku da kroz baraž sa drugoplasiranom ekipom Druge lige Srbije dokažu da im je i dalje mesto u eliti.

Sa druge strane, Mamuti iz Kikinde su takmičenje u Drugoj ligi Srbije završili na drugom mestu, sa skorom 4-1, a za malo im izmaklo prvo mesto. Minimalni poraz (8:7) u duelu sa direktnim konkurentima, beogradskim Blue Dragonsima, koštao ih je direktnog plasmana u elitu, pa sada imaju drugu šansu da, pobedom nad Sremcima, pokažu da su stasali za najviši rang.

Zanimljivo, Kikinda Mamuti su već bili učesnici baraža i to 2013. godine, ali su ih tada savladali Inđija Indiansi (43:3).

Venue

Stadion 25. maj, Sremska Mitrovica