5. kolo: Imperatori vs Wild Boars

Details

Date Time League Season
17/05/2015 15.00 SPORT KLUB Prva liga Srbije 2015

Recap

Niš Imperatori – Kragujevac Wild Boars 16:14 (8:7, 0:0, 0:7, 8:0)

Pomoćni teren stadiona „Čair“. Gledalaca: 150.

Kretanje rezultata:
8:0 Ričard Samjuel pas 31 jard ka Ognjenu Iliću, Džoel Lej pretvaranje za dva poena.
8:7 Stefan Stefanović trčanje 2 jarda, Ivan Živanović PAT.
8:14 Aleksa Đokić pas 5 jardi ka Aleksi Stevanoviću, Živanović PAT.
16:14 Samjuel trčanje 15 jardi, Lej pretvaranje za dva poena.

U još jednom uzbudljivom okršaju za plej-of, niški Imperatori su po prvi put u istoriji savladali Kragujevac Wild Boarse i dodatno zakomplikovali trku za polufinale – 16:14.

Nišlije su iskoristile prvi posed i poentirale iz jedne od retkih akcija pasom, asistencijom Ričarda Samjuela za Ognjena Ilića, uz uspešno pretvaranje Džoela Leja (8:0). Međutim, Kragujevčani su ekspresno odgovorili. Stefan Stefanović je postepeno osvajao teren, što trčanjem, što pasom, a na kraju se snikom ušetao u end zonu bivšeg tima – 8:7.

Imperatori su zatim nastavili karakterističnu igru trčanjem, pa je vreme brzo teklo, ali su poeni izostali do poluvremena. Dodatni problem za već desetkovane Veprove, koji su u grad na Nišavi otputovali bez Amerikanaca, bila je povreda kvoterbeka Stefana Stefanovića u finišu prvog dela, pa je na njegovo mesto stao mladi Aleksa Đokić.

U nastavku susreta Samjuel je nastavio igru trčanjem, ali ga je odbrana gostiju osujetila i vratila u „debeli minus“, a zatim su Danilo Mijušković i Đorđe Petrović isforsirali njegov fambl, koji je pokupio Dušan Nikolić, na pet jardi od end zone. Kazna je odmah stigla od strane tandema Kragujevčana iz juniorske reprezentacije Aleksa Đokić-Aleksa Stefanović – 14:8.

Sa vođstvom Wild Boarsa ušlo se u poslednju deonicu, ali su domaći zatim iskoristli loš snep prilkom panta i pretvorili ga u poene novim trčanjem Samjuela – 16:14.

Šumadinci su potom pomerali lance i bili nadomak pobede, ali su famblirali u samom finišu, na osam jardi od end zone.

Video