Polufinale: Wild Boars vs Legionaries

Details

Date Time League Season
15/11/2015 13.00 Juniorska liga Srbije U19 | Polufinale 2015

Recap

Kragujevac Wild Boars – Sirmium Legionaries 22:17 (0:7, 6:3, 16:7, 0:0)

Pomoćni teren stadiona „Čika Dača“. Gledalaca: 300.

Kretanje rezultata:
0:7 Darko Hodoba trčanje 90 jardi, Miroslav Simić PAT
0:10 Simić fild gol 25 jardi
6:10 Aleksa Đokic trčanje 1 jard, neuspešno pretvaranje za dva
6:17 Darko Dumančić trčanje 9 jardi, Simić PAT
14:17 Đokić trčanje 1 jard, Aleksa Stevanović za dva
22:17 Aleksa Jevtić vracanje fambla 12 jardi, Stefan Todorović pretvaranje za dva

Treću godinu zaredom, Kragujevac Wild Boarsi eliminisali su Sirmium Legionariese u polufinalu Juniorske lige Srbije, ovoga puta na pomoćnom terenu stadiona „Čika Dača“ u Kragujevcu, rezultatom 22:17.

Kao i prošle godine vođena je velika borba, a pobednik se nije znao do poslednjeg sudijskog zvižduka. Gosti su odlično otvorili utakmicu, sjajnim tačdaunom trčanjem seniorskog reprezentavca Srbije Darka Hodobe, a zatim su poklon fambl Kragujevčana na 10 jardi od end zone pretvorili u fild gol – 10:0.

Do odlaska na odmor, kvoterbek Veprova, Aleksa Đokić, smanjio je rezultat snikom kom je prethodilo nekoliko dobrih trčanja – 10:6. Međutim, već po povratku sa odmora vođa napada Legionara, Darko Dumančić, vratio je svom timu dva poseda prednosti – 17:6.

I onda se desio prelomni trenutak. Kragujevčanima je sa sredine terena prošla „fejk“ akcija panta na četvrtom daunu, tako što je Aleksa Stevanović uhvatio pas Đokića i izborio novi napad iz crvene zone. To su domaći znali da krunišu, novim snikom Đokića, a nedugo zatim Aleksa Jevtić pokupio je fambl i uneo loptu u end zonu za preokret i, ispostavilo se, prolaz u finale.

U poslednjoj četvrtini Veprovi su zaustavili protivnički nalet u crvenoj zoni, a posle nekoliko dobrih trčanja Đokića našli su se na desetak jardi od end zone Legionara, ali nisu želeli ništa da rizikuju već su se odlučili za „nil daun“.

Video

Venue

Pomoćni teren „Čika Dača”, Kragujevac