Afonso Tomas i Milan Stojanović vodili Veprove do nove pobede nad Zmajevima

247
Afonso Tomas protiv Zmajeva

U osmom kolu Arena Sport Prve lige Srbije u američkom fudbalu, ekipa Wild Boars iz Kragujevca ostvarila je ubedljivu pobedu protiv Zemun Blue Dragons rezultatom 44:6. Ovo je bila druga pobeda Veprova ove sezone protiv Zmajeva – u drugom kolu u Beogradu rezultat je bio 52:13.

Uvodni poeni došli su zahvaljujući sjajnoj saradnji Kori Fildsa i hvatača Zorana Todorovića, koji je nosio dres Zmajeva 2022. godine i ove sezone se vratio fudbalu posle jedine godine pauze. Filds je precizno bacio pas od 15 jardi za Todorovića, a Milan Stojanović je uspešno izveo dodatni poen (PAT), čime su Wild Boars poveli sa 7:0. Nedugo zatim, Stojanović je dodatno doprineo timu presretanjem protivničkog pasa i vraćanjem lopte u end zonu. Ponovo je bio precizan iz izvođenja dodatnog poena, pa je rezultat bio 14:0.

Afonso Tomas je dominirao u drugoj četvrtini. Najpre je postigao tačdaun trčanjem od 1 jarda, a Stojanović je ponovo bio precizan za ekstra poen. Tomas je zatim istrčao još jedan tačdaun, ovog puta od 20 jardi, a Stojanović je povećao prednost Kragujevca na 28:0.

Zmajevi su tek tada uzvratili kombinacijom dva srpska reprezentativca. Miloš Simatović, koji je ponovo preuzeo ulogu kvoterbeka posle povrede Khudiakova, pronašao je tajtenda Igora Rokvića koji je smanjio vođstvo Veprova na 28:6.

Ipak, nedugo zatim Dimitrije Novaković je oduševio domaću publiku svojim sjajnim punt returnom od 70 jardi za tačdaun. Stojanović je još jednom bio precizan iz dodatnog poena, čime je rezultat narastao na 35:6.

Odbrana Wild Boarsa nastavila je da sa dobrom igrom i u četvrtoj četvrtini, osiguravši (safety), čime je rezultat bio 37:0. Za kraj, Afonso Tomas je još jednom pokazao svoju snagu i veštinu trčanjem od 35 jardi za tačdaun, a Stojanović je poslednji put bio precizan iz PAT-a, zaključujući utakmicu sa konačnim rezultatom 44:6.

Ovom pobedom Wild Boars su se vratili na pobednički kolosek posle lošeg izdanja u poslednjem večitom derbiju i porazu od Vukova. U narednom kolu očekuje ih gostovanje u Kikindi protiv Mamuta, dok Zmajevi gostuju gradskim rivalima Vukovima, na terenu SC Rakovica.