Ivan Bunakov novo pojačanje u napadu Plavih zmajeva

682
Foto: Katy Haworth

Plavi Zmajevi su potpisali još jedno inostrano pojačanje na poziciji raningbeka Ivana Bunakova.

Ivan je započeo svoju karijeru u američkom fudbalusa samo 15 godina, igrajući za tim Sports School #77 u Moskvi. Već sa 16 godina, debitovao je u seniorskom timu Moscow United. Naredne godine, Bunakov je zasluženo osvojio nagradu “Proboj godine”, ruski ekvivalent titule za debitanta godine u muškoj ligi. Sa 18 godina, prelazi u redove Moscow Spartans, gde brzo postaje ključni raningbek, najbolji trkač u zemlji, najmlađi MVP muške lige, i osvaja nacionalnu titulu sa svojim timom.

Nakon uspešnog perioda u Rusiji, Ivan Bunakov donosi odluku da nastavi svoj fudbalski put u Americi. Godine 2021, upisuje se na JUCO fudbalski program na koledžu Sequoias u Kaliforniji, gde provodi naredne dve godine. Njegovo prisustvo doprinela je osvajanju šampionske titule na Golden State Bowl-u 2023. godine. Ivan Bunakov nastavlja impresivan put, kombinujući svoj rani uspeh u Rusiji sa sjajnim dostignućima na američkom koledžu.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Blue Dragons Zemun (@bluedragonsbelgrade)

Zašto si se odlučio da igraš za Plave Zmajeve?
Odlučio sam da igranje za Zmajeve predstavlja sjajnu priliku za mene da postanem profesionalni sportista, što je bila nužnost kako bih nastavio da sledim ciljeve svoje sportske karijere.

Koji je tvoj utisak o Plavim Zmajevima i o protivničkim ekipama u Prvoj ligi Srbije?
Plavi Zmajevi su ekipa s relativno mladim prosečnim uzrastom, što za mene ima izuzetan značaj – puni smo ambicija za uspehom, i uveren sam da posedujemo sve što je potrebno da ga postignemo. Pred nama su izuzetno jaki protivnici, i s nestrpljenjem očekujem te utakmice protiv visoko rangiranih suparnika.

Kakva su tvoja očekivanja od 2024. sezone?
Očekujem da će timovi prirediti uzbudljiv spektakl za navijače, i predviđam neka iznenađenja koja će obeležiti nadolazeću sezonu.