Cameron Valardo novi QB Plavih Zmajeva!

472

Novi vođa napada Plavih Zmajeva u 2024. sezoni biće kvoterbek Cameron Valardo!

Cameron je svoju karijeru u američkom fudbalu započeo u programu Fall River Dragons Minor od 2004. do 2011. godine kao startni kvoterbek i kapiten, gde je tri puta proglašen MVP-om, pet puta najboljim igračem napada i dva puta je proglašen za rookie godine. Nastavio je svoj put u srednjoj školi Saint Andrews, gde je bio startni kvoterbek od 2012. do 2014. godine. Cameron je takođe predstavljao Team Ontario/Team Canada U16 i bio kapiten Team Nova Scotia 2014. godine. Nakon impresivnog srednjoškolskog putovanja, Cameron je nastavio svoju fudbalsku karijeru na Saint Mary’s University (Kanadska D1) od 2016. do 2019. godine.

Njegovo iskustvo u međunarodnom fudbalu uključuje i sezone u Francuskoj, gde je igrao za tim Ours de Toulouse u D2 i D1 ligama. U 2023. godini, Cameron je preuzeo ulogu startnog kvoterbeka, kapitena i ofanzivnog koordinatora za Ystad Rockets u Švedskoj Division 1 ligi.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Blue Dragons Zemun (@bluedragonsbelgrade)

Osim što je izuzetan igrač, Cameron ima i značajno iskustvo kao trener. Bio je ofanzivni koordinator i trener kvoterbeka za Provincial U14 i U16 Developmental programe, postigavši zapažene rezultate. Takođe je uspešno trenirao Auburn Drive Highschool ekipe, vodeći ih do najviših pozicija u ligi, uključujući i osvajanje provincijskog prvenstva 2021. godine.

Zašto si se odlučio da igraš za Plave Zmajeve?
Izabrao sam Plave Zmajeve umesto drugih opcija iz nekoliko razloga. Verujem da su oni tim koji se priprema za neke uzbudljive stvari. Razgovarajući sa trenerom Novakom, postoji veoma očigledna želja i spremnost da se uradi sve što je potrebno kako bi bili konkurentni i uspešni ove godine, i to mi je dalo samopouzdanje da izaberem Plave Zmajeve za ovu sezonu.

Koji je tvoj utisak o Plavim Zmajevima i o protivničkim ekipama u Prvoj ligi Srbije?
Moj prvi utisak o Plavim Zmajevima bio je snažna atmosfera porodičnog stila. Tim takođe deluje kao da ima pravi mentalni sklop kada je u pitanju napredak. Moji razgovori sa mnogim igračima i trenerom Novakom bili su konstruktivni i usmereni na poboljšanje. Momci izgledaju kao da prepoznaju i razumeju prethodne nedostatke i uzbuđeni su i voljni da urade ono što je potrebno kako bi se poboljšali. Moj prvi utisak o našim konkurentima bio je pozitivan. Već neko vreme znam za dva najbolja tima u Srbiji. Vukuvi i Divlji veprovi su postali poznate organizacije širom Evrope zahvaljujući učešću u CEFL šampionatu i Kupu. S obzirom na moje iskustvo igranja u francuskoj Elitnoj diviziji protiv timova poput Tonana Le Bon Crnih pantera i Fleša, radujem se da vidim šta ova dva tima mogu doneti na teren. Što se tiče mojih ostalih konkurenata, nisam imao priliku da sednem i pogledam njihove utakmice, ali jedva čekam da to učinim.

Kakva su tvoja očekivanja od 2024. sezone?
Moja očekivanja od Prve lige Srbije su visoko takmičenje, jak fudbal, nasilan pristup, i veoma sam uzbuđen zbog toga!