Devion Onree Young novo pojačanje u odbrani Vukova

476

Vicešampioni Srbije, SBB Belgrade Vukovi, doveli su inostrano pojačanje u odbrani –  američkog defanzivnog beka Deviona Younga.

Dvadesetsedmogodišnji Young rođen je u Huntsvilleu u Alabami. Young je imao zanimljiv put do svog narednog koraka u Srbiji. Nakon diplomiranja na Buckhorn High School 2015. godine, proveo je jednu sezonu na Nassau Community College na Long Islandu, New York. Ostao je u državi i prešao na ASA Junior College na jednu sezonu pre nego što se pridružio Kentucky State (NCAA Division II), gde je morao propustiti sezonu 2017. godine zbog “problema sa eligibilitijem”.

U Evropi igra od 2018. godine kada se pridružio ekipi Silesia Rebels u Poljskoj. Odmah je ostavio snažan utisak kada se pridružio Rebelsima, završivši svoju prvu sezonu sa ukupno napravljenih 58 teklova, četiri presečene lopte, tri prisiljena fumbla i tri postignuta tačdauna. Nakon Poljske igrao je i u Rumuniji i u Nemačkoj.

Njegova očekivanja su da ide utakmicu po utakmicu, kao i da ne razmišlja mnogo unapred. Njegov cilj je da igrače napravi boljima nego kada bude došao i da im pomogne da iskoriste svoj pun potencijal.

Ono što očekujem je da se pokažem kada je to najpotrebnije. SBB Vukovi su domaći tim, i tu sam da pomognem da izvučem ono najbolje iz njih. Naravno, svoj zadatak kao import ću raditi najbolje što mogu, ali moje je da držim momke fokusirane i da svake nedelje hladne glave ulazimo u utakmice. – rekao je Devion.