Inđija Indiansi šampioni Seniorske fleg lige Srbije

309

Stadion FK Hajduk u Beški bio je epicentar sjajnog fleg fudbala ovog vikenda, gde su Inđija Indians zasluženo osvojili šampionsku titulu na Finalnom turniru Seniorske fleg lige Srbije 2023.

Polufinalne utakmice:

Turnir je započeo žestoko, sa prvom polufinalnom utakmicom između Indiansa i Kumanovo Skeletonsa, koja je završena rezultatom 46:29. Nakon početnog prilagođavanja na klizav teren, Indiansi su preuzeli kontrolu i demonstrirali superiornost u oba segmenta igre.

U drugom polufinalu, Sremska Mitrovica Legionari su u napetom meču pobedili Kraljevo Royal Crowns sa 29:27. Utakmica je bila puna preokreta, a iskustvo Legionara je presudilo u njihovu korist.

Utakmica za 3. mesto:

Royal Crownsi su se revanširali za poraz u polufinalu, pobedivši Kumanovo Skeletonse sa 24:6 u utakmici za treće mesto, pokazujući mentalnu snagu i odličnu igru.

Finale:

Finale između Indiansa i Legionara bilo je prava poslastica za navijače domaćina. Indiansi su dominirali terenom, a Stefan Borković se istakao sa četiri tačdauna. Konačni rezultat bio je 40:6, potvrđujući Indianse kao nesporne šampione.

Marko Žurkić, igrač Indiansa, proglašen je za MVP-a finala, zahvaljujući impresivnim igrama u odbrani i rekordnom broju sekova.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Serbian Association of American Football (@saafrs)

Organizacija na stadionu FK Hajduk bila je na visokom nivou, sa detaljno obeleženim terenom, kvalitetnim ozvučenjem i DJ-em, voditeljem programa, semaforom, live prenosom svih utakmica i prisutnošću Crvenog krsta. Tribine su bile ispunjene sjajnim navijačima koji su svoji m navijanjem dali na značaju celom događaju.

Trijumf Indiansa na ovogodišnjem finalnom turniru potvrđuje našu dominaciju u domaćem fleg fudbalu. Sa ovakvim nivoom igre i organizacije, Inđija Indiansi postavljaju visoke standarde za budućnost ovog sporta u Srbiji. Naravno, sve to ne bi bilo moguće bez velike podrke lokalne samouprave, tj Opštine Inđija. – izjavio je Dragan Zec, predsednik kluba iz Inđije.