Ovog vikenda startuju seniorska fleg takmičenja

540

Preostala dva jesenja takmičenja u organizaciji Srpske asocijacije američkog fudbala – seniorska fleg liga u muškoj i ženskoj konkurenciji – počinju ovog vikenda, 23. i 24. septembra.

U muškoj konkurenciji takmičiće se 14 ekipa, što je 6 više timova nego prošle sezone, koje su podeljene u tri grupe prema regionalnom modelu. U ženskoj će se ove sezone takmičiti četiri timova.

SENIORSKA FLEG LIGA

Grupa SEVER
Mammoths Kikinda
Blacks Bajmok
Gorillas Subotica
Knights Klek
Sirmium Legionari Sremska Mitrovica

Grupa CENTAR
Orlovi Novi Beograd
Blue Dragons Zemun
Indians Inđija
Rebels Banja Luka
Gladiatori Beograd

Grupa JUG
Golden Bears Bor
Werewolves Valjevo
Skeletons Kumanovo
Royal Crowns Kraljevo

Ove godine u seniorskoj ligi su se pridružile i dve ekipe iz regiona, iz Makedonije nam dolazi ekipa Skeletons, dok se ligi iz Republike Srbije pridružila ekipa Rebels.
Od domaćih timova  Gorillas Subotica, Knights Klek, Indians Inđija, Gladiatori Beograd, Werewolves Valjevo i Royal Crowns Kraljevo.

Raspored turnira:

I turnir: 23/24.09.2023
II turnir: 07/08.10.2023
III turnir: 21/22.10.2023
FINALE: 04/05.11.2023

Prvi turnir grupa Sever, održaće se u nedelju 24. septembra, na terenu “Bratstvo”, u Subotici, sa početkom u 11 časova.

Prvi turnir grupe Centar održaće se na Novom Beogradu u nedelju 24. septembra u 12 časova na terenu FK Studentski grad, ulica Blagoja Marjanovića Moše bb na Bežanijskoj kosi.

Prvi turnir grupe Jug održaće se Valjevu u subotu 23. septembra u 12 časova na terenu FK Iskra u Donjoj Bukovici.

Titulu brani ekipa Orlovi sa Novog Beograda.

Takmičenje se, u svim grupama, odigrava po sistemu turnira. U svim grupama odigraće se
po tri turnira. Na svakom od ovih turnira, svaki tim igra protiv svakog tima jednokružno. Posle takmičenja po grupama, pobednici grupa se plasiraju na finalni turnir kao i najbolja drugoplasirana ekipa. Na finalnom turniru, timovi će igrati po sistemu polufinala i finala. U polufinalu, prvoplasirani tim, igra protiv četvoroplasiranog tima na mini tabeli, dok drugoplasirani tim, kao domaćin, igra protiv trećeplasiranog tima na na mini tabeli. Pobednici polufinalnih mečeva igraju finalnu utakmicu, dok poraženi igraju utakmicu za 3. mesto. Plasman osvojen na finalnom turniru, biće i konačni plasman prva četiri tima u Seniorskoj fleg ligi Srbije 2023.

ŽENSKA FLEG LIGA

Žensku fleg ligu Srbije 2023. prema plasmanu iz 2022. godine čini 4 kluba i to: Kikinda “Orange Tribe”, Kragujevac „Wild Cats“, Subotica „Gorillas“ i Zemun „Dragon Ladies“.

Raspored turnira:

I turnir: 23/24.09.2023
II turnir: 07/08.10.2023
III turnir: 21/22.10.2023

Prvi turnir održaće se u nedelju 24. septembra, na terenu “Bratstvo”, u Subotici, sa početkom u 15 časova.

Titulu brani ekipa Orange Tribe iz Kikinde.

Takmičenje se, odigrava po sistemu turnira. Nakon odigrana 3 turnira, prvoplasirani tim na tabeli će biti šampion Ženske fleg lige Srbije 2023.

Srećno svim ekipama!