Srbija izgubila protiv Danske – EP 2022/2023

431

Na prepunoj stadionu Gentofte u Kopenhagenu proteklog vikenda, reprezentacija Srbije izgubila je protiv selekcije Danske rezultatom 13:7 na Evropskom prvenstvu.

Pobedom, Danska ide dalje kako bi se suočila sa Velikom Britanijom i odlučila o petom mestu, dok će Srbija odmeriti snage sa reprezentacijom Francuske krajem oktobra u borbi za 7 mesto.

Danska je rano stekla vođstvo od 6-0 uz pomoć dva postignuta šuta preko stative, ali Srbija je izgledala kao da će odgovoriti. Bili su blizu end zone u trećem pokušaju na 13 jardi sa 26 sekundi pre kraja drugog kvartala, ali su završili poluvreme bez poena, pošto je Dejan Polovina promašio šut pre isteka vremena. Zatim su brzo napredovali terenom, delom zahvaljujući sjajnom hvatanju Jovana Ikića na sredini terena posle pas Alekse Đokića, ali je napad prekinut intersepcijom.

Danska je odgovorila postepeno, kako je Andreas Brandsen trčao kroz sredinu terena i skoro probio poslednju liniju odbrane, a zatim je Magrus Norgard trkom spustio loptu do dva jarda udaljenosti od end zone. Kvoterbek Kristofer Karstens je postigao poen bez dodira s protivničkom odbranom, skrivši loptu nakon lažne predaje.

Ne obazirući se na zaostatak od 13 poena, Srbija se okupila i u situaciji četvrti pokušaj i cilj. Đokić je bacio loptu prema tajt endu Aleksi Smiljiću u zadnjem delu end zone i dodatni poen je postignut, smanjujući razliku na šest poena u korist domaćina. Uprkos hrabrom pokušaju, pasa “Sveta Marija” sa samo devet sekundi do kraja igre nije doveo do hvatanja i Danska je sačuvala vođstvo i pobedu rezultatom 13-7.