Reprezentacija Srbije započinje pripreme za Evropsko prvenstvo!

825

Seniorska reprezentacija Srbije započinje svoje pripreme za završetak ciklusa Evropskog prvenstva za sezonu 2022/23.

Naši Orlovi će 5. avgusta u Kopenhagenu na Gentofte stadionu igrati protiv reprezentacije Danske. Nakon prošlogodišnjeg poraza od Švedske i pobede nad Švajcarskom naša reprezentacija je smeštena u drugu grupu zajedno sa Danskom, Francuskom i Velikom Britanijom, protiv kojih se borimo za plasman od 5. do 8. mesta na EP-u. Drugi polufinalni meč u drugoj grupi igra se istog dana kada se sastaju Francuska i Velika Britanija. Pobednici i poraženi iz dva polufinalna meča sastaju se u oktobru. Protivnik, vreme i mesto još uvek nisu određeni.

U prvoj grupi igraju Finska, Švedska, Austrija i Italija. Oni se bore za plasman od 1. do 4. mesta na EP-u.

Naši reprezentativci svoje pripreme započinju ovog vikenda, 15. i 16. jula u Beogradu.

Nakon toga prvog kampa naše reprezentativce pred put u Dansku očekuje još dva kampa22/23.07. i 29/30.07, kao i dva mini kampa 19.07. i 26.07, takođe u Beogradu.

Na svakom kampu biće organizovana dva treninga u subotu i dva treninga u nedelju.

Za sve igrače koji dolaze van Beograda smeštaj je obezbeđen.

Svi igrači koji su igrali prošle godine dobiće poziv da i ove godine brane boje svoje zemlje. Takođe, na prvi kamp mogu da dođu svi zainteresovani igrači, koji bi želeli da se oprobaju.

Svi zainteresovani igrači treba da se jave svojim klubovima, koji će poslati prijave na mail: vukasin.simonovic.vp@gmail.com.

Informacija o satnici, kao i tačnu lokaciju održavanja prvog kampa, biće objavljena nakon poslatih poziva i izvršenih dodatnih prijava igrača od strane klubova.

Ključni datumi:

  • Prvi kamp (Tryout) 15/16. jul
  • Prvi mini kamp 19.jul
  • Drugi kamp – 22/23. jul
  • Drugi mini kamp 26. jul
  • Treći kamp – 29/30. jul
  • EP protiv Danske 5. avgust