Strahinja Stepović MVP Sport Klub Prve lige Srbije!

572

Talentovani risiver kragujevačkih Divljih veprova, Strahinja Stepović, najbolji je igrač Sport Klub Prve lige Srbije u 2023. godini!

Stepović je završio kao prvi u glasanju, ispred prošlogodišnjeg MVP-a Petra Bajalce, iskusnog defanzivca Plavih Zmajeva Lazara Bogićevića, kvoterbeka Mamuta Branislava Feketea i mladog raningbeka Vukova Aleksandra Mlađena.

Strahinja Stepović je ove sezone definitivno bio jedna od najboljih i najsigurnijih hvatačkih opcija kvoterbeka Isaiah Green-a. Postigao je pet tačdaunova i imao je jednu uspešnu konverziju za dva poena tokom sezone. Možemo slobodno reći da je Stepović bio jedan od ključnih igrača u napadu Veprova tokom pohoda ka finalu – Serbian Bowl XVIII.

SBB Vukovi Beograd vs Supernova Wild Boars Kragujevac Sport Klub Prva liga Srbije
Foto: Dragan Zabunović

Američkim fudbalom je počeo da se bavi 2007. godine, kada je 28. aprila otišao na prvi zvanični fleg trening ekipe Royal Crowns iz Kraljeva. U Kraljevu je prošao sve škole američkog fudbala – od flega, preko juniora i na kraju do seniora. Prvih 5 godina u Kraljevu je igrao na poziciji kvoterbeka, ali je na kraju prešao da igra poziciju risivera. Nakon Kraljeva 2013. godine dobija angažman u Osnabruck Tigersima (tada GFL2) gde je igrao sa Brankom Mutićem i Vladimirom Uzelcem jednu sezonu. 2014. godine je presao u Orebro Black Knigts-e gde je igao sa Markom Nešovićem. Zatim je 2015. godine odigrao još jednu sezonu u Švedskoj, ali ovaj put u timu Uppsala 86ers. Nakon toga se seli u Tursku, gde je igrao za ekipu Koc Rems. Nakon Turske vraća se u Srbiju, gde je dve sezone odigrao u Wild Boarsim-a sa kojima je došao i do titule šampiona. Nakon te dve godine ponovo se vraća u Tursku i u Koč Remse. 2020. godine ostaje u Turskoj, ali prelazi u tim Yeditepe Eagles. Nakon toga 2021. godine je igrao u Karlstad Crusaders-ima.

Početkom ove sezone za SAAF je izjavio da se spletom okolnosti morao vratiti u Srbiju i mislio je da je to idealna prilika da odigra još jednu sezonu jer mu se već približava kraj karijere. Nije hteo da kaže da mu je ovo sigurno poslednja sezona, ali da su šanse velike. Zato mu je posebno drago da će zavrišit karijeru u Srbiji, gde je i počeo, iako planira da svoju poslednju utakmicu odigra u dresu Royal Crowns-a njegovog matičnog tima. Za tim Wild Boarsa na početku sezone je rekao da je ove godine tim sačinjen od mixa veterana i talnetovanih mladih igrača sa obe strane lopte.

Stepović nagradu za MVP lige, mač Svetog Vida, preuzima od mladog risivera SBB Vukova Petra Bajalice, koji je prošle sezone poneo ovo priznanje.

Srpska asocijacija američkog fudbala čestita Strahinji Stepoviću na zasluženoj nagradi!