SBB Vukovi rutinski u gradskom derbiju, Kikinda popustila pred napadom Rebelsa

482

Tokom vikenda 3/4. juna odigrane su dve utakmice Sport Klub Prve lige Srbije. U Beogradu odigrana je repriza gradskog derbija u kom su opet dominirali SBB Vukovi. Oni su pobedili ekipu Plavih Zmajeva rezultatom 50:0. Dok sa druge strane u Kikindi je viđena jaka i neizvesna utakmica u kojoj su pobedu odneli Rebelsi rezultatom 38:58. Utakmica između Wild Boars-a iz Kragujevca i Wild Dogs-a iz Novog Sada je odložena.

SBB Vukovi – Plavi Zmajevi: 50-0

Na stadionu IMR u Rakovici u Beogradu odigran je drugi ovosezonski „Belgrade Bowl“ između SBB Vukova i gostujućih Plavih Zmajeva. Ekipa Vukova je i ovog puta upisala pobedu, i to jednu od ubedljivijih u proteklih nekoliko susreta. Nakon dva sata igre rezultat na semaforu je pokazao konačnih 50-0 u korist aktuelnih šampiona.

U redovima gostujuće ekipe osetno je bilo odsustvo nekoliko startera, pogotovo akcenat treba staviti na reprezentativce Lazara Bogićevića, Danijela Đorđića, Željka Kostića, Nikole Stojanovića i druge. Nisu imali Zmajevi šta da pokažu u ovom meču i kao da su i sami bili svesni toga.

SBB Vukovi počeli su utakmicu sa preciznim fild golom kikera Željka Stegnjanje sa nekih 22 jarda. Odbrana Vukova je bila na visini zadatka i lako je izlazila na kraj sa oslabljenim Zmajevima. Usledio je prvi tačdaun na utakmici u režiji mladog reprezentativca Petra Bajalice i njegovog trčanja za 12 jardi. Ruski reprezentativac Fedor Akimov uspeo je da izblokira PAT šut Stegnanje. Početkom druge četvrtine usledio je brz tačdaun Dimitrija Obradinovića koji je iskoristio nepažnju odbrane Zmajeva i poentirao nakon 54 istrčane jarde pasom Džošue Kartrajta.

Bez ideja napad gostujuće ekipe samo je na trenutek odavao utisak kakva bi igra napada trebala da bude, ali nedovoljno. Domaćin se ubrzo pobrinuo da stavi tačku na pitanje pobednika brzim pasom Kartrajta za Ivana Klarića i tačdauna od 46 jardi, veliko i nedostižno vođstvo od 23-0. Domaći tim je staloženo i mirno priveo utakmicu kraju preko dva postignuta tačdauna mladog Petra Bajalice i vraćanja presečene lopte Nolana Koperninga za tačdaun dug 60 jardi.

Mammoths – Rebels: 38-58

Ekipa iz Kikinde je ušla sa velikim potencijalom i velikim željama u ovaj meč. Nakon ubedljive istorijske pobede u prethodnom meču protiv Pastuva rezultatom 70-6, domaći su se sa pravom nadali dobroj igri protiv ekipe iz Bukurešta.

Iako su Rebelsi prvi došli do vođstva, ubrzo je stigao odgovor Mamuta u vidu tačdaun trčanja Dejvida Rosa od nekih dvadesetak jardi, a zatim i prvi rezultatski preokret Džošue Eliasa  uspešnim pretvaranjem za dva poena. Početkom druge četvrtine rumunski tim ponovo dolazi u prednost nakon odličnog solo prodora kvoterbeka Tiodora Landersa za nekih 30 jardi. Ubrzo zatim Landers ponovo uzima stvar u svoje ruke i obavlja lak posao trčanjem od 4 jarde za novi tačdaun i vođstvo rumunske ekipe 8-20.  Nisu se Mamuti dali obeshrabriti i već u sledećem drajvu trčanjem Rosa za 5 jardi smanjuju prednost gostiju. Nedugo zatim iskusni reprezentativni kvoterbek Branislav Fekete nalazi Rosa za novi tačdaun nakon pasa dugog 24 jarde. Domaća ekipa je promašenim TPC pokušajem propustila da ode na odmor sa vodjstvom.

Foto: Tamara Milošević

Drugo poluvreme Mamuti kreću ekspresno, uspevši da naprave sejfti i ponovo pređu u vođstvo 22-20. Branislav Fekete ponovo pasom pronalazi rešenje za novi tačdaun Mamuta u vidu Džošue Eliasa i povećava vođstvo na 30-20, nakon uspešno izvedenog TPC-a.

Rebelsi u sledećem napadu ipak uspevaju da smanje prednost nakon iskorišćene greške u kaveridžu Mamuta i laganim pasom Landersa za tačdaun.  Početkom četvrte četvrtine Mamuti ipak povećavaju svoju prednost nakon još jednog odličnog trčanja Dejvida Rosa. Istii igrač je preuzeo i odgovornost za TPC koji je uspešno realitzovao za 38-26.

U tom momentu domaća ekipa kao da nije više imala snage i kreativnosti te je ostatak četvrtine prošao u znaku gostujuće ekipe iz Bukurešta koji su brzo odgovorili još jednim istrčavanjem Landersa od nekih 5 jardi za brz odgovor u vidu tačdauna, a ubrzo i pretvaranja za dva poena, i rezultat 38-34. Rebelsi ubaciju u treću brzinu na ovom meču nakon uspešnog vraćanja lopte nakon onsajd kikofa usledio je i tačdaun pasom dugim 40 jardi već iz drugog pokušaja. Landers je istrčao poslednji tačdaun na utakmici , a pre toga kreirao još jedan prelepim pasom dugim 38 jardi za Čioraiju Dorina.

Utakmica između ekipa Wild Boars Kragujevac i Wild Dogs Novi Sad će biti naknadno odigrana.