Veprovi do druge pobede u “večitom derbiju“, Zmajevi se revanširali novosađanima

286
Foto: Igor Lazarević

Wild Boars – SBB Vikovi: 41-25

Kragujevački „Divlji veprovi“ po drugi put ove sezone slavili su u večitom derbiju američkog fudbala protiv ekipe SBB Vukovi iz Beograda rezultatom 41-25.

Utakmica se odigrala na novoizgrađenom kompleksu SC Pampas u Donjoj Trnavi koji je ove godine bio kamp baza, a i domaći teren Veprovima ove godine, i na kome će odigrati i finale CEFL Kupa.

Odbrana Veprova uspela je da zadrži kvoterbeka gostiju Kartrajta na bačenih 170 jardi, uz 2 bačena tačdauna za Ivana Klarića i uvek sigurnog reprezentativca Petra Bajalicu. Džošua Kartrajt se pobrinuo da pogura svoj napad i sa dva istrčana tačdauna. Veprovi su takodje eliminisali igru trčanjem u kojoj nisu dozvolili trkačima Vukova da skupe više od 80 jardi zajedno. Što se ispostavilo kao ključ u zaustavljanju odlične igre napada beogradjana koju su pokazali u utakmicama ove sezone. Prelomni moment utakmice se desio kada je odbrana domaće ekipe zaustavila napad Vukova pri rezultatu 21-14 i na taj način prekinula zalet koji je ekipa beogradjana uhvatila.

Nije ni domaćoj ekipi išla igra pasom u ovoj utakmici. Odbrana Vukova je uspela da zadrži kvoterbeka Veprova Ajzeju Grina na svega 87 bačenih jardi i jedan tačdaun za iskusnog reprezentativca Strahinju Stepovića. Medjutim Grin je uspeo da upiše i 86 jardi trčanjem i da na taj način u kritičnim trenucima nekoliko puta domaćoj ekipi obezbedi prvi novi daun. Potpuna enigma za odbranu Vukova se i ovog puta pokazao odlični trkač Ešton Herd sa istrčanih 260 jardi. Neverovatnu  igru krunisao je sa dva postignuta tačdauna.

Blue Dragons – Wild Dogs: 37-0

Plavi Zmajevi su u Jajincima dočekali ekipu Divljih pasa i uspeli su da se revanširaju za poraz u prethodnoj utakmici kada su novosadjani slavili rezultatom 10-0.

Za razliku od prethodne utakmice gde Zmajevima u napadu gotovo ništa nije polazilo od ruke, ovog vikenda se videla daleko uigranija i produktivnija ofanziva. Zmajevi su slavili ubedljivim rezultatom 37-0 na stadionu FK Heroj.

Odbrana domaće ekipe odradila je veliki i fenomenalan posao zadržavši novosadjane na svega 33 osvojena jarda pas igrom i 44 jarda trčanjem, ne dozvolivši ni jedan postignut poen. Odbrana je pritom ubeležila i dve presečene lopte Željka Kostića i Miloša Pejovića, kao i jedan fambl rekaveri, što je došlo kao nagrada odličnoj igri u ovoj utakmici.

Napad Zmajeva se i ovog puta više pokazao u igri trčanjem, iako je kvoterbek domaće ekipe Miloš Simatović odigrao solidnu partiju sa bačenih 78 jardi uz jedan bačen tačdaun za ruki TE Igora Rokvića. Pridodao je Simatović svom performansu i 85 istrčanih jardi i jednim tačdaunom.