Predrag Šćekić novi glavni trener Wild Boars-a!

909
Predrag Šćekić glavni trener Wild boars
Foto: Wild boars

Divlji veprovi imaju novog glavnog trenera seniorske ekipe! Nakon što je kragujevački klub odlučio da ne produži saradnju s Alanom Volstromom, krenula je potraga za novim šefom stručnog štaba koja je sada završena. Odluka je pala na dugogodišnje igrača, trenera i kapitena Veprova Predrag Šćekić!

Popularni Šćele je u Veprove došao 2005. godine, prvobitno kao igrač, a od 2010. prelazi i u trenerske vode kao defanzivni koordinator. Takođe je kao glavni trener predvodio i juniorsku selekciju Veprova. Od maja 2021. godine obavljao je i funkciju sportskog direktora. Više puta je proglašavan za najboljeg defanzivca srpskog šampionata.

Što se tiče reprezentativnog angažmana učestvovao je u najvećim uspesima Srbije od 2008. godine do 2019. Na Evropskom prvenstvu u Italiji je bio jedini igrač koji je ujedno vršio funkciju pozicionog trenera. Kasnije je bio i defanzivni koordinator selekcije Srbije.

Predrag Šćekić glavni trener Wild boars
Foto: Wild boars

Predrag Šćekić rešio da se još ozbiljnije posveti trenerskom poslu:
Više od 10 godina sam obavljao funkciju trenera/igrača kako u klubu tako i u reprezentaciji. Nakon završetka igračke karijere zbog zdravstvenih problema, rešio sam da se još ozbiljnije posvetim trenerskom poslu. Kada je počela pandemija, kod nas je odigrana sezona po pravilima sa kojima se ja nisam slagao i otišao sam na prinudnu pauzu. U toku dvogodišnjeg odsustva, shvatio sam da je fudbal moja velika strast i to je razlog zbog koga sam odlučio da preuzmem ovu jako odgovornu funkciju.

Pošto sam sa određene distance pratio rad kluba prethodne dve godine, shvatio sam da su neke sitnice koje smo zanemarivali godinama, dovele do toga da tim izgubi svoj identitet. Planiram da menjam male stvari kako bi došli do velikih rezultata – popularni Šćele malim promenama donetće samo boljitak Veprovima.

Predrag Šćekić glavni trener Wild boars
Foto: Wild boars

Za Šćekića cilj ove sezone je jasan:
Uz našu tradiciju uvek idu i najviše ambicije. Tek smo na početku puta, pa ne bih pričao o tituli. Cilj mi je da svi shvate da se uspesi postižu samo uz težak rad, da tu imena i pojedinci ne znače puno. Da bi se došlo do krajnjeg cilja, svako treba da radi svoj posao i to iz dana u dan. Potpisali smo poznata imena iz US tako da će i period prilagođavanja ići brže nego inače. –

Kada je u pitanju stručni štab, Šćekić ima vere u domaći kadar:
Trenerski kadar je određen za narednu sezonu. Želeo sam promene u stručnom štabu, tako da su karte izmešane. Ove sezone ću se osloniti na domaći kadar i ljude koji imaju sličnu viziju fudbala kao i ja.

Pripreme za sezonu su počele, za sada sam zadovoljan. Bitno je kako se počne, ali se pamti kako je sezona završena. – za kraj je istakao glavni trener Divljih veprova Predrag Šćekić.

Wild boars-i sledeće sezone osim u Sport Klub Prvoj ligi Srbije nastupaju u CEFL kup takmičenju.