Gorillas Subotica drugi put šampioni U13 Fleg lige petlića Srbije!

747

Na finalnom turniru U13 Fleg lige petlića Srbije 2022. održanom u subotu 29. oktobra, ekipa Gorillas Subotica odbranila je titulu prvaka Srbije.

Naime, klub američkog fudbala Subotica Gorillas postao je šampion Srbije po drugi put ove godine. Posle titule u kategoriji do 15 godina, ekipa je postala fleg prvak Srbije i u kategoriji do 13 godina.

Dečaci iz Subotice su put do zlata na finalnom turniru započele polufinalnom utakmicom protiv drugoplasirane ekipe iz ligaškog dela takmičenja iz grupe Jug, tima Kraljevo Royal Crowns, koji je završen pobedom Subotice rezultatom 20:7.

 

U drugom polufinalu snage su odmerili ekipa Orlovi Novi Beograd koja je ligaški deo u grupi Jug završila na prvom mestu i ekipa Blacks Bajmok kao druga u grupi Sever. Dečaci iz Orlova su bili bolji i slavili su rezultatom 32:12.

U utakmici za prvo mesto gledali smo reprizu finala iz prošle sezone, a dečaci iz Subotice su pobedile Orlove sa Novog Beograda i odbranile trofej šampiona U13 Fleg lige petlića Srbije rezultatom 47:0.

 

U borbi za treće mesto i bronzane medalje ekipa Royal Crowns je pobedila dečake iz Bajmoka sa 34:20.

MVP finalnog turnira bio je igrač šampiona Jovan Čemerlić.

Šampioni Srbije do 13 godina su: Gergelj Aleksandar, Erdeljanović Nikola, Musicki Žarko, Vukov Uroš, Sabolović Martina, Gabor Antonio, Čemerlić Jovan, Gabrić Janko, Plenk Vanja, Konjović Stribor, Čemerlić Dimitrije, Aleksić Vuk, Aleksić Konstantin, Mešter Tadija, Mešter Matija, Petrov Nemanja, Pivko Dalibor, Martin Nikolas, Petrov Nemanja, Lausev Miajlo, Kojić Uroš, Bjeljac Jovan, Lausev Aleksa i Mudrić Adam, kao i trener ekipe Palija Ivan.