SVE JE SPREMNO! Reprezentacija Srbije protiv Švajcarske 23. oktobra

1535

Reprezentacija Srbije u američkom fudbalu ugostiće nacionalni tim Švajcarske 23. oktobra na Sportskom centru “Pampas” u Donjoj Trnavi kod Kragujevca u drugoj utakmici novog ciklusa Evropskog prvenstva.

Srbija je 08. oktobra u Behrn Areni u Orebru odigrala tesnu i neizvesnu utakmicu protiv reprezentacije Švedske. Posle ogromne borbe naši Orlovi su bili poraženi rezultatom 21:14.

Utakmica u nedelju počinje u 13.00 časova. Ovom prilikom Srpska asocijacija američkog fudbala poziva sve ljubitelje američkog fudbala u Srbiji i okruženju da dođu na stadion i da podrže nacionalni tim u borbi za novi plasman reprezentacije Srbije. Američki fudbal igra se u Srbiji od 2003. godine, a reprezentacija Srbije trenutno zauzima 7. mesto u Evropi prema rang listi IFAF (Internacionalne federacije američkog fudbala).

Srbija je igrala već tri puta protiv reprezentacije Švajcarske i sva tri puta naši Orlovi su izašli kao pobednici. 2012. godine Srbija je prvi put igrala protiv Švajcarske i tada su Orlovi u gostima pobedili rezultatom 20:14. Tim uspehom naša reprezentacija je prešla u viši – B rang. Nakon toga, 2014. godine, Orlovi su u Vinterturuna odigrali prijateljsku utakmicu protiv Švajcarske i slavili rezultatom 0:17. Na Evropskom B prvenstvu 2016. godine Srbija je ponovo savladala Švajcarska sa 0:17 u polufinalu i time izborila ulazak u finale i osvojeno drugo mesto.

Selektor i glavni trener reprezentacije Srbije Bret Morgan je nakon završenog mini kampa, koji je bio održan prošlog vikenda u Beogradu, odredi spisak igrača koji će obući nacionalni dres i odigrati utakmicu protiv Švajcarske.

Pored Breta Morgana, u stručnom štabu su i: Keary Iarussi RGC (Run Game Coordinator), Devin Pettenger RB/VC (Running Backs Coach/Video Coordinator), Wesley Mota DC/LBC (Defensive Coordinator/Line Backers Coach), Patrik Asen DL,Željko Novak WR (Wide Receivers Coach),Petar Vitorović OL (Offensive Line Coach),Vladimir Uzelac TE (Tight End Coach),Ivan Nedeljković DB (Defensive Backs Coach),Vladislav Petković ILB (Inside Linebackers Coach),Srđan Stanojev KC/STC (Kicker Coach/Special Teams Coordinator), JB Mc Cari (DB assistant coach) i Danilo Mijušković QC (Quality Control Coach).

– Još jednom je naš sport pao u drugi plan, pored toga što je reprezentacija važnu utakmicu trebala da igra na stadionu Čika Dača u Kragujevcu, došlo je do promene koja nas je sve zabolela, ali i dodatno motivisala. Utakmica protiv Švajcarske biće odigran na Sportskom centru Pampas u Donjoj Trnavi, a na nama je da pružimo maksimum i da ispunimo tribine. Ovom prilikom pozivam sve ljubitelje američkog fudbala, ali i sporta uopšte, da budu uz našu ekipu, našu reprezentaciju, da ispunimo tribine do poslednjeg mesta i budemo uz momke koji ginu za dres sa državnim grbom i ostavljaju svoje srce na terenu – poručio je direktor reprezentacije Srbije Vukašin Simonović pred utakmicu sa Švajcarskom.

Prenos utakmice između reprezentacija Srbije i Švajcarske možete pratiti putem OVOG linka.

Svi novinar i fotografi koji žele da isprate utakmicu uživo mogu da pošalju svoje podatke radi akreditovanja na mail: press@saaf.rs