Predstavljanje igrača reprezentacije Srbije – tajtendovi (3. deo)

1051

Kroz predstavljanje igrača reprezentacije upoznali smo vas sa kvoterbekovima, risiverima i sa raningbekovima, a sada je došao red da vam predstavimo još jedan deo hvatačkog korpusa reprezentacije – tajtendove.

Pozicioni trener tajtendova je Vladimir Uzelac.

Uzelac je na početku istakao da je prezadovoljan svojom grupom. I da su to četiri sjajna momka kakve svaki trener može samo da poželi da ima.

Jovan Ikić

Ikić se prvi put upoznaje sa američkim fudbalom 2019. godine, kada je počeo da igra za ekipu Wild dogs iz Novog Sada sa kojima je ove godine ušao u playoff Prve lige Srbije i postao je vicešampion Balkanske lige. Ovo mu je prvi put da nastupa za reprezentaciju.

Za trenera Uzelca Ikić je prava mašina: – Pre svega pravi sportista, sve vezano za njega odiše atleticizmom. Dečko je mašina, takođe veliki talenat sa odličnim radnim navikama.

Sa glavnim trenerom i selektorom sam ostvario jako dobru konekciju, verujem u njegov rad i verujem da može da nas popne u sam vrh Evrope u bliskoi budućnosti. Stručni štab je sačinjen od naših, ali i stranih trenera, dosta su profesionalni i izvlače najbolje iz nas. Što se tiče igrača mislim da je ovo jedna od najboljih selekcija koje je Srbija imala. Ponosni smo što branimo boje naše zemlje i obećavamo da ćemo ostaviti srce na terenu protiv svake selekcije.Ikić je zadovoljan je napredkom reprezentacije.

Aleksa Stjepanović

Stjepanović započinje svoju karijeru u američkom fudbalu 2017. godine u kadetskoj selekciji ekipe Vukova iz Beograda, sa kojima je iste godine uzeo drugo mesto u ligi. U Juniorskoj ligi Srbije sa Vukovima je dva puta postao vicešampion i jednom šampion Srbije. A poslednjih dve godina u seniorskoj selekcijisa Vukovima osvaja titulu šampiona Srbije. Pored Vukova, odigrao je 2018. sezonu u pančevačkim Pantersima sa kojima je uzeo drugo mesto.

Trener Uzelac je uveren da je pozicija tajtenda prava za Stjepanovića: – Aleksa je čist talenat, menjao je razne pozicije i na svakoj je bio dobar, ali pozicija tajtenda je možda baš prava za njega.

Sviđa mi se znanje novih trenera, imaju dosta iskustva koje pokušavaju da prenesu nama. Jako su posvećeni svim igračima u reprezentaciji. Pripreme su bile intenzivne i jake, imali smo više kamova i mini kampova. Mlada smo ekipa i imamo dosta potencijala, koji ćemo sve više pokazivati u narednim godinama. – istakao je Stjepanović.

Aleksa Smiljić

Smiljić je relativno nov u svetu američkog fudbala u Srbiji, s obzirom da je počeo da trenira 2020. godine. Njegova prva sezona je bila u seniorskom timu Divljih veprova iz Kragujevca, sa kojima je postao dva puta vicešampion. Ovo mu je prvi put da igra za reprezentaciju.

Smiljić je potpuno nov na poziciji tajtenda i za kratko vreme se prilagodio jako dobro. Hvatačke sposobnosti su mu jača strana. Mogu da ga vidim za par godina kao pravog tajtenda i dominantnog igrača na ovoj poziciji. – kratko i jasno je istakao trener Uzelac.

Dosta sam naučio i sazreo kao igrač kroz ovogodišnje pripreme reprezentacije. Kroz same treninge, sastanke i pričom sa ostalim saigračima i trenerima. Sviđa mi se što je sve na profesionalnom nivou i tako se glavni trener njegov stručni štab odnese prema nama igračima. Mislim da je glavni trener sastavio odličan stručni štab, koji nam na najbolji način pomažu da ostvarimo cilieve kao ekipa. Drago mi je što su mi dopustili da budem deo ove odlične ekipe i da predstavljam svoju zemlju.Smiljić je zahvalan što je dobio priliku da brani boje Srbije.

Aleksandar Matović

Američki fudbal počinje da trenira kao senior krajem 2017. godine u ekipi Divljih veprova iz Kragujevca. Sa Veprovima dva puta dolazi do titule šampiona Prve lige Srbije.
2019. godine je bio pozvan u reprezentaciju, ali usred zdravstvenih problena nije mogao da se odazove.

Najstariji od četvorice, ali sa najhrabrijim “istupom”. Tranzicija sa OL Skill igrača nije laka, ali Aca, popularni Raspućin, je to ozbbiljno shvatio. – rekao je za kraj trener Uzelac za Matovića.

– Odlično je iskustvo i zanimljivo je igrati sa ljudima iz svih krajeva Srbije. Treneri znaju šta rade, sa svima njima se susrećem po prvi put u životu, deluje kao da ekstremno mnogo vremena posvećuju da bi krajnji rezultat bio što bolji. Glavni trener je, barem iz mog ugla, bio pun podrške i razumevanja, to su glavne stvari koje sam ja izvukao iz razgovora i susreta sa njim. – rekao je Matović.