Pobednički start Veprova i Kruna – JLS U19 2022

1059
JLS Juniorska liga Srbija Royal Crowns Black hornetsr
Foto: Royal Crowns

Mladi Veprovi iz Kragujevca i njihovi vršnjaci iz kravljevskih Kruna pobedama su započeli novu takmičarsku sezonu u Juniorskoj ligi Srbije.

Prošlogodišnji finalisti Veprovi nadigrali su u neizvesnoj i tesnoj utakmici goste sa Novog Beograda rezultatom 34:32. Ova utakmica je definitivno bila u znaku oba napada. Iako su mladi Orlovi u više navrata mogli da igru preokrenu u svoju korist i približili se u jednom trenutku na poen razlike, Veprovi nisu dozvolili ni u jednom trenutku da izgube vođstvo i pobedu na kraju.

Jako teška utakmica, Orlovi su sasvim lepo uigrana ekipa i to su i pokazali na terenu. Cela utakmica se više manje svela na to ko će napraviti manje grešaka i čija je odbrana bila bolja. Još uvek postoji mnogo stvari na kojima treba da radimo, ali generalno smo zadovoljni ishodom utakmice i našom igrom, i gledaćeo da to samo usavršimo za sledeće kolo – , rekao je Danijel Zunđa, koji je na utakmici postigao dva tačdauna.

Dok je u Kragujevcu bila borba napada, u Jagodini je ipak sve bilo u znaku odlične odbrane.
Iskusni Kraljevčani su pobedom nad domaćim Stršljenovima rezultatom 8:14 uspešno započeli novu sezonu u JLS.

Utakmicu su otvorili domaćini Stršljenovi trčanjem od 10 jardi za tačdaun. Konverzacija za dva poena je bila uspešna. Do kraja prvog poluvremena Krune uspevaju da postignu tačdan dodavanjem Đokića za Jarića i na pauzu da odu sa dva poena razlike. Može se reći da je pauza najbolje prijala Krunama, koji su vrlo brzo postigli još jedan tačdaun trčanjem Šokića i nakon toga su imali i uspešnu konverzaciju za dva poena. Nakon toga do kraja utakmice obe odbrane nisu dozvolile napadima da se približe end zonama.

Kretanje rezulltata:
Jagodina Black hornets vs Kraljevo Royal Crowns 08:14

1. Četvrtina:
8:0 trčanjem nekog iz Jagodine od 10yd, TPC uspešan trčanjem

2. Četvrtina:
8:6 Mihailo Đokić pass na Dušana Jarića od 30yd, PAT neuspešan

3. Četvrtina:
8:14 Mihailo Đokić trčanjem od 15yd, TPC uspešan trčanjem qb-a Đokića

4. Četvrtina bez poentiranja

Kraj
Jagodina Black Hornets 08:14 Kraljevo Royal Crowns

Stršljenovi će u sledećem kolu u nedellju 2. oktobra sa početkom od 13h na domaćem terenu u Ribaru kraj Jagodine dočekati aktuelne šampione JLS Vukove iz Beograda. Krune će u subotu 01. oktobra sa početkom od 16h na terenu SC Magnohrom dočekati vršnjake iz ekipe Orlova sa Novog Beograda.

Pomozi da reprezentacija Srbije ode u Švedsku i odigra svoju prvu utakmicu u novom ciklusu Evropskog prvenstva 8. oktobra! Više na OVOM linku.