Trijumf Vukova nad Plavim Zmajevima u gradskom derbiju – SK PLS 2022

932
Borba za Beograd: Vukovi vs Plavi Zmajevi
Bogdana Marić

U jedinom srpskom gradskom derbiju u američkom fudbalu, SBB Vukovi su pobedili Plave zmajeve i potvrdili primat u Beogradu36:21 (6:0, 16:7, 7:6, 7:8).

Iako su domaći Vukovi imali vođstvo tokom celog meča, utakmica je ipak bila poprilično neizvesna. Poentiranje na utakmici otvorili su Vukovi. QB Vukova Rajan Baraber pred endzonom pronašao je reprezentativca Tihomira Todorova za prvi tačdaun. PAT nije bio uspešan (6:0). U drugoj četvrtini Stegnjaja dobija šansu da se iskupi za promašen PAT i posle uspešnog fild goal-a povećava vođstvo Vukova (9:0). Plavi Zmajevi su brzo odgovorili dugačkim dodavanjem Ognjen Mitrović za Luku Vukojevića, koje je kiker Radosavljević potvrdio šutem za dodatni poen (9:7). Do kraja druge četvrtine kvoterbek Baraber je bio kreator još dva tačdauna, najpre je uvećao prednost sjajnim pasom ka mladom risiveru Petru Bajalici, pa je potom na ivici endzone pronašao svog sigurnog Ivana Klarića za 22:7 u korist Vukova.

SNIMAK CELE UTAKMICE

Drugo poluvreme su tačdaunom otvorili Vukovi. Barabe je još jednom uspešno pronašao Ivana Klarića u endzoni i time uvećali prednost Vukova za tri tačdauna, ali se gosti ipak nisu predavali. Zmajeve u igru je vratio tandem Mitrović–Vukojević sjajnim pasom od 12 jardi (29:13). Početkom četvrte četvrtine poslednji tačdaun za Vukove u ovoj utakmici još jednom je postigao mladi Bajalica, koji je iskoristio trenutak pada koncentracije odbrane Zmajeva i ostao sam u endzoni. Stegnjaja je i ovaj put bio uspešan (36:13). Poslednji tačdaun za Zmajeve na utakmici je postigao trčanjem kvoterbek Ognjen Mitrović i posle uspešnog istrčanog pretvaranja za dva poena postavio konačni rezultat 36:21.

Preostale utakmice četvrtog kola Sport Klub Prve lie Srbije će biti naknadno odigrane.

U narednom kolu, 7. i 8. maja, u Čereviću domaći Wild dogs-i dočekaće SBB Vukove iz Beograda. Mamuti putuju u Kragujevac gde će odmeriti snage sa Wild boars-ima, a u Ribaru kraj Jagodine ekipa Black hornets dočekaće Pastuve iz Požarevca. Plavi zmajevi su ovo kolo slobodni.