VEČITI DERBI OBELEŽIO VIKEND Vukovi slavili u Kragujevcu, Zmajevi nemilosrdni, prvi poeni za Novi Sad

720
Vukovi Beograd Kragujevac Wild boars Večiti derbi
Photo Kurjak

U okviru trećeg kola Sport Klub Prve lige Srbije odigrane su tri utakmice od kojih je najveću pažnju privukao večiti derbi američkog fudbala između ekipa Vukova iz Beograda i Wild Booars-a iz Kragujevca.

Večiti derbi nije razočarao

Treće kolo je i otvorio večiti derbi, koji se odigrao u subotu 16.04. u Kragujevcu na pomoćnom terenu “Čika Dače”. Vukovi iz Beograda prilično lako su dolazili do poentiranja u prvom poluvremenu. Odbrana Kragujevca niikako nije imala rešenje za fantastičan duo SBB Vukova, Barabe-Bajalica, koji je bio enigma za odbranu domaće ekipe. Ipak je utakmicu je otvorio mladi raningbek Vukova Aleksandar Mlađen koji je uhvatio pas Rajana Barabe dug nekih 20 jardi za prvi tačdaun na meču.Domaći Veprovi uzvratili su defanzivnim poentiranjem Mladena Belkovića nakon presečenog pasa kvoterbeka gostiju pred svojom end zonom, ali Vukovi nisu dugo čekali i pomenuti duo Barabe-Bajalica ekspresno je vratio Vukove u vođstvo pred sam kraj prve četvrtine.

Vukovi su brzo postigli još jedan tačdaun i time povećali svoje vođstvo na 21-7. Nakon još jedne uspešne akcije u režiji već pomenutog dvojca Vukovi još jednom uvećavaju vođstvo na 28-7. Tajtend domaćih Wild boarsa Aleksa Đokić vraća nadu svom timu postizanjem još jednog tačdauna za 28-14. Fantastični duo Barabe-Bajalica postavlja rezultat na 35-14 pred odlazak na odmor. U nastavku meča gledamo potupno obrnutu situaciju. Domaći Veprovi konsolidovali su svoje redove, potpuno promenili svoju taktiku i pristup igri, što se dalo primetiti ubrzo nakon poentiranja Ajzeje Grina za smanjenje rezultata na 35-21. U nastavku meča videla se odlična igru odbrane Veprova, koji nisu dopustili gostima nove poene, dok je napad uspeo da poentira još dva puta i da dovede meč u neizvesnu završnicu. U poslednjim trenutcima utakmice domaćin je, nažalost, ispustio šansu za izjednačenje, nakon neuspelog pretvaranja za dva poena. Pobedu su odneli gosti pobedivši Wild boarse rezultatom 35-33.

Vukovi Beograd Kragujevac Wild boars
Photo Kurjak

Novi Sad došao do prvih poena

U Novom Sadu odigrao se okršaj dva tima koja nisu imali ni jednu pobedu u dosadašnjem toku takmičenja. Domaći Wild dogsi su na terenu FK Sremac u Čereviću ubedljivo savladali ekipu Black Hornets iz Jagodine rezultatom 20:0. Nakon poraza novosađana u prethodnom kolu u Kikindi, na teren se vratio iskusni defanzivac i kapiten Vladimir Vasilić, što se moglo primetiti u igri odbrane domaćeg tima, a u međuvremenu potpisan je na mestu kvoterbeka povremeni reprezentativac Srbije Mladen Zlatić. Domaći Divlji psi došli su prve prednosti u drugoj četvrtini konekcijom kvoterbeka Zlatića i talentovanog hvatača Jovana Ikića. Isti duo režirao je i drugi tačdaun domaćih u četvrtoj četvrtini, a tačku na meč stavio je trkač Dejan Polovina.

Plavi Zmajevi ubedljivo slavili

U Zemunu se odigrao meč koji je imao dvostruki ulog za obe ekipe, poene za domaću ligu, kao i za Balkansku ligu. Plavi zmajevi slavili su sa ubedljivih 55-20. Gosti iz Požarevca su utakmicu otvorili tačdaunom trčanjem norvežanina Rune Nilsena za preko 35 jardi. Domaći Zmajevi brzo vraćaju istom merom dobrim trčanjem Đorđa Stojilčjkovića, koji ubrzo postiže još jedan tačdaun i povećava prednost domaćem timu. Kvoterbek Požarevca Endrju Fiver pogađa pasom risivera Petra Petrua, a nakon uspešnog pretvaranja za dva poena požarevljani izjednačavaju rezultata na 14-14.

Napad Zmajeva trčanjem kvoterbeka Ognjena Mitrovića i hvatanjem Aleksandra Anđelkovića, u samoj završnici prvog poluvremena, postavlja rezultat na 28-14. Nakon pauze iskusni risiver Danijel Đorđić uvećava prednost domaćih, dok Mitrović još jednim trčanjem pred end-zonom gostiju potpuno otklanja sumnje u pobednika ovog meča. Norvežanin Nilsen kruniše svoju odličnu partiju još jednim tačdaunom u drugom poluvremenu, dok domaći Zmajevi preko pomenutog Đorđića još dva puta pronalaze end zonu za konačnih 55-20.

Blue dragons Beograd Požarevac Pastuvi
Milos Rafailović Raf

U narednom kolu, 30. aprila i 1. maja, Vukovi će u gradskom derbiju dočekati ekipu Blue dragons. Ekipa Black hornets putuje u Kikindu gde će odmeriti snage sa Ekipom Mammoths, a u Požarevcu domaći Pastuvi dočekaće elipu Wild dogs iz Novog Sada.