Tačdaun Almašija za pobedu Kikinde u samom finišu meča! – SK PLS 2022

1060
Foto: Tamara Milošević

Do prve pobede u okviru Sport Klub Prve lige Srbije došla je ekipa Mamuta iz Kikinde pobedivši na domaćem terenu po izuzetno lošim vremenskim uslovima ekipu Wild Dogs-a iz Novog Sada rezultatom 06:02.

Bio je ovo izuzetno težak meč po jako lošem vremenu. Kiša je padala skoro ceo tok utakmice, s kratkotrajnim prestancima. Loša igra u napadu prosto ide uz ovakvo vreme, pa ne čudi veliki broj loših poteza, famblova i kazni.

Foto: Tamara Milošević

Obe ekipe su vrlo retko bile u prilici da poentiraju, pa je zato prvo poluvreme proteklo bez poena. Na početku drugog poluvremena izgledalo je da se po takvom vremenu mnogo bolje snašla ekipa Novog Sada, koji su poveli sa 2:0 posle obaranja kvoterbeka Mamuta u endzoni.

Iako je delovalo da će ovaj rezultat zadržati do kraja meč, u to nas je ipak rezuverila ekipa Mamuta, koji su postigli tačdaun par sekundi pred kraj utakmice.

Junak utakmice je bio reprezentativac Srbije Matija Almaši koji je bio zaslužan za poene i pobedu Kikinđana.

Foto: Tamara Milošević

Do kraja meča Novi Sad nije imao vremena da uzvrati, pa su jedino mogli da sačekaju da istekne vreme i da sudija odsvira kraj.

Odbrane oba tima su bile prilično sigurne, igrali su borbeno, fer i korektno od početka do kraja.

Foto: Tamara Milošević

Branislav Fekete, kvoterbek Mamuta, istakao je da ova utakmica bila duel odbrana:

Tekšo vreme i nakvašen teren naterao nas je da igramo po zemlji. Svaki pokušaj bačenog pasa je bio rizik. Zato su odbrane došle do izražaja sa obe strane. Ovo je bila tvrda utakmica, napeto do kraja. Drago mi je da smo mi izašli na kraju kao pobednici i upisali prvu pobedu u ovoj sezoni. – rekao je Fekete.

Sad nas čeka pauza od skoro mesec dana do sledeće utakmice, što je dosta vremena da se povrede saniraju, a i da se taktički i tehnički poprave greške kroz treninge.- poručio je na kraju Fekete.