Kragujevac Wild boars ubedljivi protiv Black Hornetsa – SK PLS 2022

1051
Aleksa Petrovski

Ekipa Divlji veprovi Kragujevac savladala je gostujuću ekipu Black Hornets iz Jagodine na pomoćmon terenu stadiona Čika Dače u Kragujevcu sa ubedljivih 42:0. Od starta utakmice Divlji veprovi su kontrolisali situaciju na terenu i nisu dozvoljavali napadu Jagodine da stvori priliku da poentira.

Presudno je bilo prvo poluvreme u kojoj su Divlji veprovi postigli 36 poena, kada se i aktivirao mercy rule. Prvi tačdaun ove sezone za ekipu Kragujevca postigao je mladi raningbeka Veljko Stojanović i to za 4 jarda. Ubrzo posle kvoterbek Ajzea Grin je tri puta sa end zonom pasom spojio mlade hvatače Kragujevca Tomu Todorovića i Milana Novakovića. Poslednji tačdaun u prvom poluvremenu kompletirao je raningbek Stefan Todorović trčanjem od 1 jarda.

U drugom poluvremenu ekipa Kragujevca je odlučila da pružil priliku mlađim igračima, te smo u poslednjim minutima meča videli i Aleksu Đokića na mestu kvoterbeka. U poslednjoj četvrtini pas od 9 jardi uhvatio je hvatač Aleksa Smiljić, koji je time hvatanjem postavio konačan rezultat 42:00.

Za igrača utakmice je proglašen šesnestogodišnji Dimitrije Novaković, koji je u svojoj prvoj seniorskoj utakmici uhvatio dve intersepcije.

Pre svega, čestitam našim momcima na odlićnoj igri, kako odbrane tako i napada, i na zasluženoj pobedi. Jedva smo čekali da sezona počne, jer smo naporno radili i pripremali se za sve što nas očekuje, mišljenja sam da možemo još mnogo bolje i da ćemo to pokazati u narednim utakmicama.Najviše me raduje činjenica da su igrači iz kadetskog i juniorskog pogona iskoristili svoju šansu i pokazali da itekako mogu da se nose sa dosta starijim igračima i da se na njih ozbiljno računa -, rekao je posle utakmice trener odbrane Kragujevca Boris Živadinović.

U narednom kolu već sledećeg vikenda, Divlji veprovi gostuju ekipi Pastuva u Požarevcu, dok Jagodina Black hornets dočekuje ekipu Blue dragons iz Beograda.