Vukovi počeli odbranu titule sigurnom pobedom – SK PLS 2022

1025
Dragan Zabunović

SBB Vukovi iz Beograda odbranu Serbian Bowl titule otvorili su pobedom nad ekipom Mamuta iz Kikinde rezultatom 41:06.

Ekipa Vukova  je pokazala raznovrsnu igru, poene su postizali i pasom i trčanjem, dok je ekipa Mamuta postigla jedan tačdaun pas igrom.

Domaćini su poveli pasom Barabe ka Bajalici (7:0), a potom su uvećali vođstvo trčanjem Aleksandra Bogdanovića (14:0). Oba puta za ekstra poen bio je siguran reprezentativni kiker Željko Stegnjaja. Početkom druge četvrtine uzvratila je ekipa Kikinde, kvoterbek Branislav Fekete je pronašao svoju omiljenu metu reprezentativca Mateju Almašija za 14:06, PAT je bio neuspešan.

Do kraja prvog poluvremena ekipa Vukova postigla je još tri tačdauna. Kvoterbek Vukova Barabe je u end zoni pronašao prošlogodišnjeg MVP-a Prve lige Tihomira Todorova (20:06), a potom je na scenu ponovo stupio mladi Bogdanović koji je trčanjem postigao još jedan tačdaun na utakmici (27:06). Pred odlazak na pauzu, Barabe je imao još jedno uspešno dodavanje ka mladom Obradinoviću za 34:06.

Posle pauze ekipa Vukova je postigla još jedan tačdaun, Barabe je u end zoni pronašao sigurnog hvatača Ivana Klarća, a Stegnjaja je postavio konačan rezultat 41:06 za Čopor iz Beograda. Ovaj rezultat aktivirao je mercy rule. Do kraja utakmice odbrana Vukova zaustavila je napad Kikinde u potpunosti.

Kvoterbek ekipe Vukova Ryan Barabe zadovoljan je igrom svog tima na otvaranju sezone: – Mislim da je utakmica bila generalno dobra za nas. Imamo još na nekim stvari da poradimo što se tiče naše igre, posebno u napadu. Ali sve u svemu ovo je dobar početak 2022. sezone. Jedva čekamo da se se ove nedelje vratimo našim treninzima, kako bismo se što bolje pripremili za našeg sledećeg protivnika.-, rekao je Barabe.

Ekipu Vukova iz Beograda sada očekuje pauza koju će iskoristiti da se spreme za derbi protiv kragujevačkih Divljih veprova, dok će Mamuti u subotu 02.04. od 16 časova dočekati ekipu Wild dogs iz Novog Sada.

SBB Vukovi Beograd 41:06 Mammoths Kikinda
Sportski centar Rakovica, subota 26. mart, 15.15

1/4 – 14: 0

7:0 Ryan Barabe za Petra Bajalicu, PAT Željko Stegnjaja uspešan

14:0 Aleksandar Bogdanovć trčanje, PAT Željko Stegnjaja uspešan

2/4 – 20 : 6

14:06 Branislav Fekete za Mateju Almašija, PAT neuspešan

20:6 Ryan Barabe za Tihomira Todorova, PAT neuspešan

27:6 Aleksandar bogdanović trčanje, PAT Željko Stegnjaja uspešan

34:06 Ryan Barabe za Dimitrija Obradinovića, PAT Željko Stegnjaja uspešan

3/4 – 7 : 0

42:6 Ryan Barabe za Ivana Klarića, PAT Željko Stegnjaja uspešan

4/4 – 0 : 0