Plavi zmajevi otvorili sezonu pobedom protiv Novog Sada – PLS 2022

1446
Plavi zmajevi vs Wild Dogs 2022
Foto: Dragan Zabunović

Plavi zmajevi iz Beograda otvorili su novu sezonu pobedom nad ekipom Wild Dogs iz Novog Sada rezultatom 15:0. Na domaćem terenu na stadionu FK Heroj, Zmajevi su postigli po jedan tačdaun u oba poluvremena, što je bilo dovoljno za pobedu na uvertiri sezone.

Iako nije napravio nijednu izgubljenu loptu, napad Zmajeva mogao je mnogo više, pogotovo kroz pas igru. Ipak, kako je utakmica odmicala igra trčanjem bila je sve bolja pod dirigentskom palicom iskusnog Željka Kostića koji će ove sezone igrati prevashodno u napadu beogradskog tima. Pred kraj prvog poluvremena, Kostić je fantastičnim trčanjem prošao kroz tri tekla igrača gostiju i doneo prednost domaćinima koju je potvrdio mladi kiker Mihajlo Radosavljević za 7:0.

Sa druge strane, napad Novosađana nije uspeo da razvije igru protiv pojačane odbrane domaćih. Ofanzivna linija Wild Dogsa imala je problema sa front 7 ekipe Zmajeva koja je konstantno bila odmorna s obzirom da su igrali sa čestim rotacijama. Ipak, posebno se istakao lajnbeker Marko Božić, dok je ceo trud odbrana naplatio novopečeni reprezentativac Srbije Nikola Stojanović. Mladi defanzivni bek presekao je pas QB Dogsa Lazara Lazića i vratio loptu nadomak crvene zone gostiju.

Dragan Zabunović

Do novih poena Zmajevi su došli posle hvatanja još jednog mladog reprezentativca Aleksandra Anđelkovića i dva trčanja Kostića, a dobru sekvencu krunisalo je novo pojačanje Zmajeva Luka Vukojević. Posle prekršaja na ekstra poenu, Zmajevi su iskoristili priliku da prepolove razdaljinu i odlučili se na pokušaj za dva poena koji je trčanjem realizovao QB Ognjen Mitrović i postavio konačan rezultat 15:0.

Jedan od lidera ekipe Zmajeva Željko Kostić smatra da ekipa mora bolje da zaigra u napadu ako želi da ispuni ovogodišnje ciljeve: „Rekao bih da treba da idemo korak po korak, naša ambicija ove sezone jeste finale ali moramo još mnogo da radimo što se videlo na ovoj utakmici. Odbrana je bila dominantna i veoma sam zadovoljan šta sam tu video”, rekao je posle susreta RB Željko Kostić.

Već na nekoliko vezanih susreta između ove dve ekipe defanzivni end Nikola Prkosovački igra veoma dobro, a tako je bilo i na prvoj utakmici ove sezone: „Bila je dosta gusta utakmica i nažalost smo izgubili. Nama fali treninga i probaćemo da to ispravimo u narednom periodu. Imamo dosta mladu ekipu koja treba još da se uigra, ali nadamo se da će biti bolje već u narednom kolu”, rekao je Prkosovački.

U narednom kolu već sledećeg vikenda, Plavi zmajevi gostuju ekipi Black Hornets u Jagodini, dok Novi Sad Wild Dogs putuju u Kikindu na megdan sa Mamutima.