Frank Kristensen predavač na godišnjoj sudijskoj klinici 12. i 13. marta u Beogradu

781
Boško Bunuševac

U organizaciji Srpske asocijacije američkog fudbala (SAAF), 12. i 13. marta održaće se redovna godišnja sudijska klinika u Zemunu, u prostorijama hotela SKALA (Bežanijska br.3).

I ove godne jedan od glavnih akcenat biće unapređenje profesionalnosti i znanja domaćih sudija. Shodo time  SAAF i USAF će nastaviti sa realizacijom plana intenzivne obuke sudija, kako bi se što pre podigao opšti kvalitet suđenja takmičenja u Srbiji.

Domaćim sudijama, između ostalog, biće predstavljene izmene pravila u IFAF pravilniku, novine u sudijskoj mehanici, a takođe biće razjašnjene filozofije suđenja američkog fudbala.

Za sve članove sudijske organizacije USAF klinika je besplatna, dok će svi ostali koji budu želeli da prisustvuju morati da plate taksu od 30 evra.

Prijavljvanje za klinku traje do srede 9. marta i sve prijave možete poslati na mejl adresu: sekretar@saaf.rs

Tokom dva dana predavanja, polaznici klinike imaće priliku da slušaju savete jednog od najboljih evropskih sudija i IFAF predavača Frank Kristensen.

Frank Kristensen

Frank ima veliko iskustvo, sudi od 1991. godine i do sada iza njega stoji 90 utakmica plejofa uključujući 21 finala državnog prvenstva Danske. Što se tiče međunarodnog takmičenja ima zabeleženih preko 100 međunarodnih utakmica i sudio je na 6 evropskih prvenstava i 5 svetskih prvenstava.

Frank je takva osoba koja ceni sve što mu je američki fudbal doneo životu. Njegovoj posvećenosti obuci i razvoju sudija treba aplaudirati. Njegovo zalaganje van terena u razvoju američkog fudbala u Evropi je veliko – bio je supervizor sudija na preko 50 međunarodnih utakmica, bio je predavač na sudijskim klinikama u dosta evropskih zemalja i snimio je preko 100 video snimaka za obuku sudija, koji su dostupni na zvaničnom IFAF – ovom YouTube kanalu.

Svi koji žele da postanu sudije američkog fudbala mogu to da učine popunjavanjem prijavnog formulara na stranici Postani sudija >>