Vukovi Beograd odbranili titulu u juniorskoj konkurenciji pobedom u večitom derbiju

825

U nedelju 14. 11 na stadionu IMR u Rakovici, SBB Vukovi Beograd odbranili su titulu u okviru Juniorske lige Srbije pobedom u večitom derbiju nad Supernova Wild Boars Kragujevac rezultatom 36:6! Na ovaj način, SBB Vukovi Beograd odbranili su trofej osvojen 2019. godine i postali rekorderi po broju titula u ovoj konkurenciji sa ukupno trećom titulom šampiona. Do sada beogradski tim bio je izjednačen sa večitim rivalom Divljim veprovima koji su osvojili 2 titule, kao i ekipe Jagodina Black Hornets, Pančevo Panthers i Čačak Angel Warriors.

Vukovi i Veprovi bile su dve najubedljivije ekipe tokom regularnog dela sezone, a i do finala su stigli ubedljivim pobedama u polufinalu. Aktuelni šampion, beogradski Vukovi savladali su na svom terenu tim Kikinda Mammoths sa 56:0, dok su Divlji veprovi pobedili u gostima ekipu Jagodina Black Hornets sa 28:8.

Utakmica je dobro počela za Beograđane koji su stekli dva poseda prednosti već u prvoj četvrtini. Prvo je Vukove u vođstvo doveo raningbek Aleksandar Mlađen trčanjem za 8 jardi, a šut za ekstra poen je bio uspešan za 7:0. Potom je na scenu stupio i kvoterbek Dimitrije Obradinović koji je pronašao ovogodišnje pojačanje iz Jagodina Black Hornetsa Todora Vasiljevića za dupliranje prednosti – 14:0. Oba puta precizan šut za ekstra poen uputio je upravo Obradinović.

U drugoj četvrtini, Mlađen je nastavio u istom ritmu. Ovog puta sa 6 jardi od end zone sigurnim trčanjem uvećao je prednost na 20:0, a Strahinja Jeremić je posle sweep akcije dodao 2 poena pretvaranjem – 22:0.

Potom je na scenu stupio reprezentativni hvatač Petar Bajalica koji je uhvatio dugačak pas i ponovo stavio Vukove na 6 jardi od end zone, a Vukovi su u plejbuk juniorske ekipe ubacili jednu od uspešnijih akcija seniorske ekipe iz ovogodišnje Prve lige. Aleksandar Mlađen uhvatio je direktan snep centra i ponovo došao do end zone za 28:0. Istom akcijom za istog igrača, ali na kontra stranu Vukovi su iskoristili za nova 2 poena – 30:0.

Beogradski tim potpuno je rešio meč u trećoj četvrtini. Ponovo je Aleksandar Mlađen došao do end zone, ovaj put dugim trčanjem preko 50 jardi, i na taj način postigao 26 od ukupno 36 poena Vukova i na taj način apsolutno zasluženo odneo trofej za MVP takmičenja. Takođe, u trećoj deonici Kragujevac je došao do svojih jedinih poena. QB Strahinja Milenić je kao i Mlađen istrčao za 50-ak jardi i ublažio poraz svoje ekipe.

Iako je odbrana igrala solidno u nekim navratima i isforsirala dva fambla Obradinovića, neiskusniji tim Veprova ipak nije mogao do boljeg rezultata u prvom finalu posle 5 godina: „Videlo se da je tim Vukova dominantniji, spremniji, agresivniji. Ipak, nisam razočaran, zadovoljan sam klincima imamo mnogo mladih igrača. Momci iz izlazne generacije su dobro odigrali i održali respektabilan rezultat. Ponosan sam na momke, izgurali su jednu sezonu koja je bila duga i mislim da je ovo dobar uspeh za naš klub posle dužeg perioda bez finala”, rekao je glavni trener Veprova Danilo Mijušković.

„Ako se osvrnem na godine unazad vidimo da je srž ekipe igrao i u kadetskoj ligi, i u 7 na 7 pa i u Prvoj ligi Srbiji ove godine. Iskreno, očekivali smo ovakav rezultat na početku sezone. Zadovoljan sam kako su momci igrali ove sezone, krenuli smo sa 40 igrača i završili sa 24, oni su izgurali do kraja i krunisali svoj rad tokom cele godine”, rekao je glavni trener Vukova Ivan Nedeljković.

Kao što je rečeno, Vukovi Beograd su titulu šampiona osvojili 2008, 2019. i 2021. godine, a Veprovi 2013. i 2015. godine. Po dve titule imaju i ekipe Jagodina Black Hornets (2017, 2018), Čačak Angel Warriors (2012, 2014) i Pančevo Panthers (2010, 2011), dok su po jednom naslov prvaka nosili Novi Sad Wild Dogs (2016) i Belgrade Blue Dragons (2009). Prošle godine Juniorska liga Srbije nije se igrala zbog pandemije virusa Covid-19.