Finale Juniorske lige Srbije – večiti rivali u borbi za treću titulu!

1405
Vukovi Beograd vs Kragujevac WIld Boars JLS 2021
Foto: Dragan Zabunović

U nedelju na stadionu IMR u Rakovici, od 14 časova sastaće se SBB Vukovi Beograd i Supernova Wild Boars Kragujevac u finalu Juniorske lige Srbije (JLS 2021)! Vukovi i Veprovi bile su dve najubedljivije ekipe tokom regularnog dela sezone, a potom su i u plejofu pokazali nadmoć nad svojim protivnicima. Aktuelni šampion, beogradski Vukovi savladali su na svom terenu tim Kikinda Mammoths sa 56:0, dok su Divlji veprovi pobedili u gostima ekipu Jagodina Black Hornets sa 28:8.

Zanimljivo, večiti rivali u direktnom duelu bore se za treću titulu u juniorskoj konkurenciji, a osvajač će preuzeti vođstvo u broju titula. Vukovi su trofej osvajali 2008. i 2019. godine, a Veprovi 2013. i 2015. godine. Po dve titule imaju i ekipe Jagodina Black Hornets (2017, 2018), Čačak Angel Warriors (2012, 2014) i Pančevo Panthers (2010, 2011), dok su po jednom naslov prvaka nosili Novi Sad Wild Dogs (2016) i Belgrade Blue Dragons (2009). Prošle godine Juniorska liga Srbije nije se igrala zbog pandemije virusa Covid-19.

Večiti rivali sastajali su se u polufinalu prethodne dve Juniorske lige Srbije, a oba puta je bio bolji beogradski tim: 2018. godine pobedili su 32:0, dok je 2019. godine bilo neizvesnije (21:7). U regularnom delu sezone ove godine, Vukovi su vezali još jednu pobedu rezultatom 42:6.

Ekipu aktuelnog branioca titule Vukova predvodi stručni štab prvog tima: glavni trener i DC Ivan Nedeljković, ofanzivni koordinator Vojin Milić i trener linije Vladimir Uzelac. Ekipu Veprova pored terena predvode dva još uvek aktivna igrača i reprezentativca Srbije: glavni trener Danilo Mijušković i defanzivni koordinator Đorđe Dimitrijević, a ulogu ofanzivnog koordinatora ima mladi trener Boris Živadinović.

Na terenu, obe ekipe imaju igrače sa ozbiljnim iskustvom iz Prve lige Srbije. Za Vukove nastupaju QB Dimitrije Obradinović, RB Aleksandar Mlađen, kao i CB Strahinja Jeremić, S Marko Mančić, DB Nikola Treskanica, WR Petar Bajalica i LB Petar Derikonjić koji su ovog leta nastupali i za reprezentaciju Srbije

Okosnicu sastava Divljih veprova takođe čine momci koji su u prethodnim godinama nastupali i za seniorsku ekipu: Uroš Šamanović, Veljko Šamanović, Strahinja Milenić, Jovan Stojković, Luka Živadinović, Milan Krstić i Veljko Stojanović koji je ovog leta bio deo reprezentacije Srbije. Ostatak sastava čine kadeti, momci rođeni 2003. i mlađi.

Utakmicom finala JLS 2021 privode se kraju ovogodišnja takmičenja u okviru Srpske asocijacije američkog fudbala. Druga utakmica Kupa pionira Srbije U16 između ekipa Kraljevo Royal Crowns i Orlovi Novi Beograd odložena je do daljnjeg zbog nepovoljne epidemiološke situacije.