Lazar Bogićević najbolji defanzivac Sport Klub Prve lige Srbije 2021!

1605
Lazar Bogićević MVP

Lazar Bogićević, lajnbeker i sejfti ekipe Blue Dragons Belgrade, izabran je najboljeg defanzivca (MVP odbrane) ove sezone u okviru Sport Klub Prve lige Srbije!

Defanzivac Plavih zmajeva odigrao je svaku utakmicu ove godine i bio je ključni igrač u odbrani beogradskog tima. Reprezentativac Srbije je menjao pozicije u zavisnosti od potreba tima i protivnika. Igrao je na pozicijama mike will lajnbekera, kao i free strong sejftija, na taj način pokazavši da je jedan od najpolivalentnijih igrača odbrane u ligi.

U veoma raznolikom i ujednačenom ovogodišnjem glasanju za mesto defanzivnog MVP, Bogićević je izabran za najboljeg sa 9 bodova, ispred DB Ivana Radojičića (Supernova Wild Boars, 6 poena) i DB Lazara Bućana (SBB Vukovi) i LB Kajrona Vilsona (Blue Dragons) koji su završili sa 4 boda, a potom slede čak četiri igrača sa 3 boda (Vasilić, Vuksanović, Vučković i Rajković).

„Veoma sam počastvovan što sam izabran za najboljeg defanzivca ovogodišnje Prve lige Srbije. Konkurencija je bila zaista žestoka i želim da čestitam i svim svojim protivnicima u ligi, a saigračima u reprezentaciji na odličnoj sezoni. Želim da se zahvalim svojoj ekipi, Plavim zmajevima i svim svojim saigračima bez kojih ne bih bio u prilici da dobijem ovu nagradu. Ipak, ovo je samo uteha s obzirom da nismo ispunili cilj ove sezone. Ostaje nam da nastavimo da treniramo tokom ofsezone na individualnom planu i potom da još bolje implementiramo individualne kvalitete u playbook, kako bismo mogli da nastavimo da napredujemo kao ekipa”, rekao je Lazar Bogićević posle saznanja da je izglasan od strane predstavnika prvoligaša.

Ekipa Plavih zmajeva ove sezone došla je do polufinala gde je zaustavljena od strane gradskog rivala SBB Vukova, za koju je Bogićević ranije nastupao. Finale lige, Serbian Bowl XVI, igra se sutradan, u subotu od 16.30 na stadionu IMR između SBB Vukova i Banat Bullsa.