Gladijatori sigurni drugi put protiv Vitezova – DLS 2021

904
Gladijatori bolji od Kleka 2021

Ekipa Gladiators Beograd drugi put ove sezone savladala je ekipu Klek Knights u okviru Druge lige Srbije, ovog puta rezultatom 33:0. Odličnom igrom u prvom poluvremenu kvoterbeka Vanje Skoka tim iz Beograda je stekao nedostižnu prednost.

QB domaćih dva puta je pronašao Luku Vukojevića, a jednom Srđana Holika u prvom poluvremenu. Dobro se pokazala odbrana koja je uspela i da poentira pokupljenim famblom za TD od strane Nemanje Guzine.

U drugom poluvremenu Gladijatori su dodali jedan TD trčanjem preko Filipa Stankovića. Ako na nekom delu igre treba da radi domaći tim to je konverzija za 2 poena. Posle postignutog ekstra poena Dragutina Žikića, Beograđani su četiri puta pokušali za dva poena, ali su uspešni bili samo jedanput posle hvatanja Dušana Ilića.

Ovo je bio drugi ovosezonski duel između ovih ekipa, a prvi je ekipa Gladijatora takođe ubedljivo dobila rezultatom 42:0. Tada je glavni akter susreta bio raningbek Stefan Ljumović koji je postigao četiri tačdauna trčanjem. Stanković je kao i u drugim susretu zabeležio jedno TD trčanje, a isto su jednom poentirali Skok i Holik tačdaun pasom. Odbrana je u oba susreta dolazila do poena, pošto je u prvom meču to učinio Dejan Milanović koji je postigao safety.

Gladijatori predstojećeg vikenda imaju zadatak da potvrde prvo mesto, a to će pokušati na domaćem terenu u nedelju, 20.06.2021 sa početkom u 16 časova na terenu Ivan Milutinović protiv ekipe Kikinda Mammoths koja je takođe ubeležila dve pobede protiv Kleka. U prvoj utakmici Gladiators Beograd su pobedili Kikindu u gostima na terenu FK Žak rezultatom 28:13.

Tim Klek Knights napravio je smenu generacija posle odlazaka nekolicine igrača u prvoligaške klubove. Pod dirigentskom palicom Nikole Bikića nema sumnje da će ekipa Kleka u narednim godinama ponovo napraviti dobar tim od talentovanih momaka koji su ovu sezonu iskoristili za skupljanje iskustva.