Gladijatori pobedili u Kikindi na debiju u Drugoj ligi Srbije

842
Kikinda Mammoths vs Gladijatori Beograd

Ekipa Gladijatora iz Beograda ostvarila je pobedu u Kikinda protiv ekipe Mamuta u prvoj utakmici Druge lige Srbije. Na stadionu FK Žak, Kikinda je otvorila utakmicu pogotkom za 3 poena lidera tima Branislava Feketea, ali posle toga Gladijatori su došli u prednost koju su držali do kraja.

Prvi igrač Druge lige Srbije koji je stigao ove godine do end zone je raningbek Stefan Ljumović. On je istrčao sa 6 jardi za TD, a potom je predsednik kluba Dragutin Žikić pogodio ekstra poen (3:7).

Potom je i odbrana Gladijatora dobro reagovala. Isforsirali su 4. daun i potom pant koji je blokiran. Loptu je pokupio Jovan Pantelić i uneo u end zonu, a Žikić je ponovo bio siguran za 3:14.

Kikinda je tada uzvratila. Posle postignutog FG, Fekete se prvi put upisao i kao QB kada je pronašao Marija Bira za TD. Pretvaranje je bilo neuspešno i ostalo je 9:14.

Gladijatori nisu dozvoljavali Kikindi da preuzme vođstvo. QB Vanja Skok bacio je skrin pas za Luku Vukojevića, a mladi hvatač je istrčao maltene celu dužinu terena za TD. I treći put Žikić je potvrdio napad svoje ekipe ekstra poenom – 9:21.

Utakmicu van domašaja domaćina stavili su Ljumović svojim drugim tačdaunom i Žikić svojim četvrtim ekstra poenom. Do kraja susreta mladi Nemanja Milosavljev stigao je do end zone trčanjem od 15 jardi i postavio konačnih 15:28.

Ove ekipe ponovo će se sastati u poslednjem kolu. Do tada oba tima imaće mečeve kod kuće i u gostima protiv Klek Knights. Dve najbolje ekipe igraće finale, a pobednik će igrati baraž protiv sedmoplasiranog tima Prve lige Srbije.