Novosadski Divlji psi sigurni u Požarevcu – SK PLS 2021

1123
Požarevac Pastuvi vs Novi Sad Divlji psi

Ekipa Wild Dogs Novi Sad savladala je domaće Pastuve na Gradskom stadionu u Požarevcu sa ubedljivih 39:0. Od starta utakmice Divlji psi su kontrolisali situaciju na terenu i nisu dozvoljavali napadu Požarevca da stvori priliku da poentira. Ovo je bila druga pobeda za Novi Sad ove sezone, između pobeda u gostima protiv Jagodine i Požarevca izgubili su na domaćem terenu od Banata. Sa druge strane, Požarevac je doživeo treći poraz u isto toliko utakmica.

Presudna je bila druga četvrtina u kojoj su gosti postigli 19 poena. Sva tri tačdauna postignuta su trčanjem, dva puta to je učinio mladi QB Filip Đokić, a jedno je postigao RB Filip Turčinović koji je svoj drugi TD postigao u trećoj četvrtini.

Poentiranje je takođe otvorio Đokić u prvoj četvrtini, ali kroz vazduh kada je pronašao još mlađeg Jovana Davidovića.

Požarevljani su probali da se vrate kroz napadom vazduhom, međutim nisu uspevali, već je to iskoristio i reprezentativni safety Nemanja Vučković koji je presekao pas Stefanovića i vratio ga za tačdaun.

Zanimljivo, standardno sigurna field goal akcija Novosađana na ovom meču je zakazala. Samo je Petar Bjelić bio precizan jedanput iz čak 5 pokušaja ekipe Wild Dogsa. Iz tog razloga posle tačdauna Vučkovića, gosti su se opredelili za jednu akciju konverzije za dva poena koja je bila uspešna kada je Đokić pronašao Nemanju Vukšu.

U narednom kolu, Pastuvi će imati novu šansu da pokažu da pripadaju društvu najboljih. Drugi put ove sezone gostovaće u Beogradu, ovoga puta protiv Plavih zmajeva na stadionu FK Heroj u subotu 15. maja od 17 časova. Novosadski Divlji psi u četvrtom kolu dočekuju branioca Serbian Bowl trofeja kragujevačke Divlje veprove, međutim ta utakmica biće odigrana jedan vikend kasnije zbog gostovanja Wild Boarsa u Beču protiv Vienna Vikingsa. Tim Divljih veprova koji čini veliki broj aktuelnih i potencijalnih reprezentativaca imaće priliku da oseti travu stadiona Ravelin Football Zentrum, gde će reprezentacija Srbije igrati u avgustu protiv Austrije u okviru borbe za plasman između 5. i 8. mesta na Evropskom prvenstvu. Meč između Vikingsa i Wild Boarsa igra se u subotu 15. maja od 17 časova.

Požarevac Pastuvi 0:39 Novi Sad Wild Dogs

Kretanje rezultata:
1/4 – 6 : 0
6:0 Filip Đokić pas za Jovana Davidovića, PAT neuspešan
2/4 – 19 : 0
12:0 Đokić trčanje, PAT neuspešan
19:0 Đokić trćanje, PAT Petar Bjelić
25:0 Filip Turčinović, PAT neuspešan
3/4 – 6 : 0
31:0 Turčinović trčanje, PAT neuspešan
4/4 – 19 : 0
39:0 Nemanja Vučković pick 6, TPC Nemanja Vukša