Vreme je za finale! Jagodina juri poslednje iznenađenje protiv Vukova!

1028
SBB Vukovi Beograd vs Jagodina Black Hornets

Danas od 14 časova na ovom linku možete ispratiti finale Prve lige Srbije između ekipa SBB Vukovi Beograd i Jagodina Black Hornets. Ovo će biti pokušaj beogradskog tima da dođe do osme titule šampiona države i prvi pokušaj mladog tima iz Jagodine.

Vukovi su odigrali odličnu sezonu. U regularnom delu imali su samo jedan poraz i završili na drugom mestu, što im je obezbedilo prolaz direktno u polufinale. U polufinalu su u napadu bili nezaustavljivi i ispratili su Banat sa 79 poena. Još impresivnija je bila činjenica da su to uradili bez vodećeg hvatača Miloša Kolibara koji je bio suspendovan, a u finalu se vraća u tim. Protiv Bikova istakli su se Mlađen, Bogdanović i Bajalica, kao i Andreja Živković, doskorašnji igrač i glavni trener rivala iz finala.

Živković je tri godine bio glavni trener i igrač Stršljena. Za ovu sezonu prvobitno je ugovorio transfer u Poljsku, međutim do toga nije došlo zbog pandemije virusa Covid-19. Zaslužan je za razvoj velikog broja igrača protiv kojih će se danas sastati, a veoma zanimljivo je da će među njima biti i njegov mlađi brat Vanja Radivojević.

Sa klupe ovaj tim Vukova kao glavni trener predvodi Ivan Nedeljković, koji je ujedno i defanzivni koordinator. Ofanzivni koordinator je Vojin Milić, a pomoćnici su Vladimir Uzelac, Ivan Gavrilović i Andreja Stevanović, koji će biti i na terenu na poziciji LB.

Jagodina Black Hornets je tokom regularne sezone razigravale mlađe igrače i uigravala ekipu. Sa skorom 2-3 nije bilo mnogo očekivanja, ali su u Wild Card rundi prvo razbili Plave zmajeve, a onda su napravili jedno od najvećih iznenađenja u poslednjih nekoliko sezona pobedivši Divlje veprove u Kragujevcu, sa čak 21 razlike (65:44).

Tim vodi QB Dejan Srećković koji ima plejadu mladih hvatača koje predvode Bogdan Pavlović i Aleksandar Milenković. Uz njih tu su Andrija Aleksić, Todor Vasiljević i Radivojević, a tokom sezone u tim se vratio Strahinja Jevremović. Većina ovih momaka igra i u odbrani gde im se priključuje standardni LB Martin Bogdanović.

Ova nesvakidašnja touch „7 na 7” sezone se približava kraju. Usled pandemije nije bilo mogućnosti da se održe tekl takmičenja, međutim ovo rešenje donelo je mogućnost ekipama da nastave sa treninzima, da razvijaju juniore i kadete i da održe kontinuitet u takmičenjima. Nada je da je touch fudbal održao ekipe i na okupu i pomogao u pripremi za sledeću sezonu koja će nastaviti tradiciju odigravanja američkog fudbala u Srbiji.