Bečejske Vidre u polufinalu Druge lige Srbije

699
Vidre Bečej 2020

U nedelju, 1. novembra, GTC Vulco Vidre su pobedom protiv Pastuva iz Požarevca (52:30) obezbedile plasman u polufinale u debitantskoj sezoni u Drugoj ligi Srbije. 

Utakmica između Požarevca i Bečeja odigrana je u prijateljskoj atmosferi. Tokom cele utakmice viđena je samo jedna kazna. Ekipa Bečeja je utakmicu u napadu počela odlično. Kvoterbek Bečejaca, Vladimir Davidov je u utakmicu ušao raspoložen, a uz njega i hvatačke opcije Prkosovački, Kojić i Prokopić. Već u prvom napadu, Vidre dolaze do tačdauna, ali je zatim na teren izašla odbrana, koja je veoma loše počela. Nakon tačdauna Pastuva, Bečej je uzvratio i ponovo došao do prednosti. Usledio je pravovremeni timeout, koji su Vidre iskoristile da se popravi odbrana i to se odmah odrazilo na terenu. Presečena je lopta. U odbrani su dobro odigrali Marko Simić, Ognjen Prokopić i Nikola Prkosovački sa po jednom presečenom loptom.

„Zadovoljni smo odigranom utakmicom, ponovo smo uvideli naše greške. Bilo ih je i u napadu i u odbrani, a nadam se da ćemo to ispraviti sve do polufinalne utakmice. U ekipi je konstantno vladala pozitivna atmosfera, od početka putovanja, pa sve do same utakmice. Tu atmosferu moramo da zadržimo do sledeće nedelje. Ovako razigrani možemo da konkurišemo bilo kome u ligi. Želim da čestitam ekipi domaćina na fer i korektnoj borbi. Moram da pohvalim i Marka Klineca za možda najlepši tačdaun ove sezone”, rekao je Lazar Lazarević.

Najlepši detalj sa utakmice je bio kratak pas Davidova za Marka Klineca, koji je fantastično prošao pored tri igrača domaćih, a potom se bacio na pilon end zone i postigao poene za Bečej.

Nekoliko grešaka u drugom poluvremenu Bečeja, domaćini su iskoristili i pokušali da uhvate rezultatski priključak, ali bez uspeha. Nije sve prošlo savršeno za Vidre pošto se Boško Kapriš povredio i dovedeno je pitanje njegovog nastupa u polufinalu.

Polufinalni susret, Bečej igra protiv Indiansa iz Inđije, sa kojim su se već sastali u okviru drugog kola. Utakmica je na programu u nedelju 8. novembra, sa početkom od 14:30 časova na terenu OŠ Jovan Popović u Inđiji. U drugom polufinalu sastaće se Gladijatori iz Beograda i Kikinda Mammoths takođe u nedelju sa pocetkom od 14 časova na terenu Studentski grad na Novom Beogradu.

Tekst: Filip Avramov