PPI Recruits i SAAF potpisali Memorandum o saradnji

1766
PPI Recruits kamp u Srbiji 2019

Poznata organizacija PPI Recruits, koja pod vođstvom Brendona Kolijera skautira talente u Evropi i preporučuje ih srednjim školama i koledžima u Sjedinjenim Američkim Državama, potpisala je Memorandum o saradnji sa Srpskom asocijacijom američkog fudbala.

PPI Recruits & SAAF

PPI Recruits

„Veoma sam srećan da objavim da smo se obavezali da pomognemo divnoj zemlji Srbiji i balkanskim državama u okruženju da razvijaju američki fudbal i što je još važnije, da damo nadu deci da mogu da dobiju odlično obrazovanje u SAD igrajući sport koji vole na najvišem nivou. Ovaj sporazum između PPI i SAAF ima neverovatan značaj i jedva čekam da započnemo posao i gradimo budućnost. Dream big!”, izjavio je Brendon Kolijer povodom uspostavljanja saradnje.

Ispred Srpske asocijacije američkog fudbala Memorandum je potpisao predsednik SAAF Branko Vučinić, koji je bio izuzetno zadovoljan uspostavljenom saradnjom: „Odlazak Ilije Krajnovića na prestižnu sportsku IMG akademiju je svakako jedna od najlepših vesti ove godine. Naša želja je dugo vremena bila da uspesi poput njegovih ne budu samo kombinacija srećnih okolnosti i porodice koja je spremna da uloži sve u budućnost svog deteta, već da napravimo sistem koji će omogućiti svoj deci iz Srbije da se pokažu i dokažu vrednim neslućenih sportskih i akademskih visina.

Počevši od sledeće godine SAAF će, kao jedini zvanični partner, pružati podršku PPI Recruits u organizovanju combine kampa u Srbiji, poput onog u Nemačkoj gde je Ilija Krajnović zasijao punim sjajem. Ovo znači da će igrači ponikli u našim klubovima imati priliku da dokažu svoje atletske, igračke i ljudske sposobnosti i da dobiju stipendiju za neki od koledža u Americi. Naša deca napokon imaju jasan put i način na koji mogu doći do vrhunskih američkih škola baveći se američkim fudbalom.

Kako je Srbija motor razvoja američkog fudbala na Balkanu, PPI Recruits i SAAF su se složili da ovaj kamp dobije regionalni karakter i da na njemu budu dobrodošle, osim srpskih, i sve mlade atlete iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Rumunije, Mađarske i drugih zemalja. Kako je pravilan, kontinuiran i sistematičan rad sa najmlađima osnova za stvaranje zdravog temelja svakog sportiste PPI će pomoći rad Srpske škole američkog fudbala kroz organizovanje mentorskog programa za trenere iz SAAF vođen od strane najeminentnijih trenerskih stručnjaka za američki fudbal sa prestižnih koledža”, rekao je Vučinić.

Za koordinatora za saradnju sa PPI Recruits ispred SAAF postavljen je Bojan Kovačević. Kovačević je bivši igrač Pančevo Panthersa i reprezentacije Srbije, ranije deo stručnog štaba i juniorske i seniorske reprezentacije. Ove godine će biti glavni trener ekipe Banat Bulls, a prošle godine Kovačević je primetio Krajnovića i preporučio ga Kolijeru, a ishod svega je svima već poznat: „Razvoj američkog fudbala u Srbiji se od svog početka do danas zasniva na ljubavi, energiji i entuzijazmu mnogih ljudi koji su dali svoj nesebičan doprinos. Osećam da smo na kraju ovog ciklusa i da bismo svi zajedno morali da napravimo nove korake kako bismo nastavili da se razvijamo. Jedan od tih koraka jeste upravo saradnja sa PPI Recruits organizacijom, koja je uspela da ispuni dečačke snove stotinama momaka sa tla Evrope.

Do juče je igranje američkog fudbala na najvišem koledž nivou bilo praktično nedostižno za igrače sa naših prostora – od danas postaje bliska realnost. Savez je ovim agilnim potezom napravio jednu poptuno novu platformu za nastavak razvoja američkog fudbala u Srbiji, ali i pokazao da mu je istinski stalo da uradi sve što je u njegovoj moći kako bi pomogao našim igračima da korenito promene svoje živote. Zahvalan sam na mogućnosti da pružim svoj doprinos. Cilj mi je da što većem broju naših mladih igrača američki fudbal postane karta za perspektivniji život”, zaključio je Kovačević.

Srpska asocijacija američkog fudbala i PPI Recruits radiće na organizovanju kampa u najskorijem mogućem periodu, u zavisnosti od aktuelne epidemiološke situacije u Evropi i Srbiji i slobodnim prozorima Brendona Kolijera i PPI.