Ženski fleg fudbal zvanično postaje koledž sport!

1586
Ženski fleg fudbal
Foto: NFL FLAG Facebook Page

Ženski fleg fudbal je na putu da do 2021. godine postane zvaničan sport u okviru Nacionalne asocijacije koledž sportova (NAIA), zahvaljujući dvogodišnjem partnerstvu između NAIA, NFL i RCX (Reigning Champs Experiences).

Uz podršku NFL FLAG i RCX, NAIA će raditi na razvoju formata lige i aktivnosti za prvo takmičenje u ženskom fleg fudbalu organizovano od strane asocijacije koledž sportova.
„Fudbal je za sve”, rekao je izvršni potpredsednik NFL lige zadužen za fudbalske aktivnosti Troj Vinsent. „Ovaj revolucionarni i istorijski zajednički poduhvat pruža priliku sportiskinjama koje pohađaju NAIA institute širom Amerike da uživaju u vrednostima, zabavi i takmičarskom fudbalu kao zvaničnom koledž sportu”.

Kao zvanični operativni partner NFL FLAG i NAIA Showcases, RCX će pomoći u promociji ženskog koledž fleg fudbala širom NAIA, a davaće i stipendije za ženski fleg fudbal. NAIA će organizovati svoj prvi tryout otvoren za devojke koje se bave fudbalom krajem leta ili početkom jeseni 2020. godine.

„Povećanje učešća devojaka u fleg fudbalu je bio najveći prioritet za NFL FLAG”, rekla je Izel Riz, predsednica i generalna menadžerka RCX. „Udruživanjem sa NAIA, uspeli smo da napravimo još više prilika za mlade devojke da nastave da se bave sportom koji vole i potencijalno dobiju stipendiju da nastave sa svojim obrazovanjem i da se takmiče na višem nivou”.

NAIA će odmah početi sa radom, zajedno sa NFL FLAG-om i RCX-om, kako bi odredili smernice za takmičenje i osmislili sledeće korake za škole i konferencije zainteresovane za osnivanje ženskog fleg fudbala. Prva takmičarska sezona će biti održana na proleće 2021. godine.