Vanredno stanje u Srbiji!

2222
Vanredno stanje u Srbiji

U Srbiji je zbog širenja virusa COVID-19 (korona virus) proglašeno vanredno stanje na teritoriji cele zemlje. Odluka stupa na snagu danom objavljivanja u Službenom glasniku tj. momentalno. Biće ograničeno kretanje starijih od 65 godina, od ponedeljka 16. marta obustavljena je nastava u školama i na fakultetima, neće raditi ni predškolske ustanove, a biće suspendovana sportska takmičenja.

U skladu sa odlukama nadležnih institucija sva takmičenja pod ingerencijom Srpske asocijacije američkog fudbala se suspenduju do daljnjeg.

U Srbiji je do sada registrovano 48 inficiranih građana od korona virusa. Svaka osoba koja oseti simptome virusa (temperatura, kašalj) neka se javi na specijalan telefonski broj Ministarstva zdravlja za pitanja u vezi sa virusom 064 8945 235 i Institutu za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut” na broj telefona 011 2684 566. Sve dodatne informacije potražite na sajtu https://covid19.rs/

Takođe, SAAF apeluje na građane da poštuju vanredno stanje i odluke državnih institucija, da nastave da prate instrukcije nadležnih organa i da preduzmu sve higijenske mere predostrožnosti. Sve mere pročitajte u dopisu koji je stigao na adresu saveza iz Zavoda za sport i medicinu sporta na sledećem linku.

Srpska asocijacija američkog fudbala je u kontaktu sa organima Ministarstva omladine i sporta i Sportskog saveza Srbije i u najskorijem mogućem periodu detaljnije će obavestiti svoje članove o daljim koracima koji će biti preduzeti.