Nova sezona i novi početak – Aleksandar Blažić glavni trener Indiansa!

1517
Aleksandar Blažić

Klub američkog fudbala Inđija Indians u novu sezonu ulazi sa novim ambicijama. Nakon loše odigrane seniorske sezone u Prvoj ligi Srbije gde su Indiansi godinama završavali u samom vrhu tabele, tim iz Inđije ove godine takmičiće se u Drugoj ligi Srbije. Indiansi su takođe imenovali i novog trenera, ali već dobro poznato lice u klubu. U pitanju je Aleksandar Blažić, višegodišnji kapiten kluba i reprezentativac Srbije.

Manja sredina sa skraćenom bazom potencijalnih igrača, uz veliki broj momaka iz kluba koji su pronašli inostrani angažman, primorali su Indianse da ovu sezonu provedu u nižem rangu.

Novi početak, nova sezona, nove ambicije, neka stara lica koja se vraćaju u klub i novi trener sigurno donose viši nivo entuzijazma. Treba napomenuti i to da Indiansi ove godine neće dovoditi inostrana pojačanja i u potpunosti će pružiti šansu mladim igračima da se afirmišu.

Novi glavni trener Aleksandar Blažić, startni desni ofanzivni tekl reprezentacije Srbije, izneo je plan za naredni period, kao i očekivanja od sezone koja je pred Inđijom: „Uveliko smo počeli sa fizičkim pripremama, a trening sa opremom ćemo započeti krajem februara. Plan je da što više radimo na uigravanju i tehnici. Sezona počinje kasnije nego prethodnih godina tako da mislim da imamo dovoljno vremena da ostvarimo zacrtane planove u predsezoni” rekao je Blažić.

„Posle teške sezone seniora prošle godine u ovu godinu ulazimo totalno rasterećeni. Idemo korak po korak, utakmicu po utakmicu. Cilj je da šansu damo mladima ali i da odigramo što veći broj utakmica. Ako je nešto krasilo Indianse prethodnih godina, to je sigurno timski duh i zabava. Iskreno, Prva liga Srbije odnosi tu zabavu, jer mora zaista preozbiljno da se radi. Mislim da u Drugoj ligi Srbije možemo sa dosta manje pritiska da radimo na ostvarenju ciljeva i vodićemo se time da najpre povratimo timski duh, napravimo opet dobar kolektiv, da naučimo što više stvari ali i da se zabavimo kada treba”, rekao je novi trener Indiansa.

Zvanično sezona počinje u aprilu, a treninzima kluba Inđija Indians se možete priključiti subotom u 16 časova i nedeljom od 12 časova u sportskoj sali OŠ „Jovan Popović”.