Svetosavske nagrade za pionire Kraljevskih kruna iz Kraljeva

1400
Svetosavske nagrade za Kraljevske krune
Jovanović, Ćosić i Čađenović

Svetosavske nagrade, za najbolje đake generacije danas su primili Pavle Jovanović i Vuk Čađenović, obojica igrači kluba američkog fudbala Kraljevo Royal Crowns. Učenici osmog razreda, Pavle Jovanović iz OŠ Svetozar Marković i Vuk Čađenović iz OŠ Braća Vilotijević, do sada su ostvarili više akademskih uspeha, a prošle godine su zauzeli drugo i treće mesto na nacionalnom takmičenju iz fizike.

Tradicionalnu Svetosavsku nagradu, kao najveće priznanje za akademski uspeh, Čađenoviću i Jovanoviću u vidu knjiga je ispred Grada Kraljeva uručio gradonačelnik dr Predrag Terzić.

ODLIČNI SPORTISTI I UČENICI

Vuk Čađenović
Vuk Čađenović

Pavle Jovanović i Vuk Čađenović su ofanzivni linijaši RC youth tima. Kako na akademskom, tako su i na sportskom planu do sada bili veoma uspešni. Aktuelni su prvaci Pionirske U15 lige Srbije sa svojim timom, ujedno su osvojili i bronzano odličje u U15 fleg ligi Srbije prošle godine, a prethodno su bili osvajači zlatne medalje na Fleg Kupu Kralja, kao i U12 Fleg lige petlića Srbije. Obojica su istovremeno počela da treniraju i pripadaju prvoj generaciji RC Programa strateškog razvoja američkog fudbala, kroz uključivanje dece i mladih u organizovan školski sport, koji kraljevački tim već četvrtu godinu sprovodi sa školskim ustanovama na teritoriji Kraljeva uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Pavle Jovanović
Pavle Jovanović

U podmlatku Kruna, koji okuplja dečake uzrasta 13, 14 i 15 godina, ima još odličnih i dobrih učenika, a jedno od pravila kluba je da svi učenici moraju na tromesečju, polugodištu i kraju škoske godine da prilože ocene trenerima, koji se trude da na njih motivaciono utiču kako bi se što bolje obrazovali i pored sportskog pripremili za dalji akademski napredak. U klubu su zadovoljni atmosferom i ističu da su ponosni na svoje igrače i tim. Zato i u sportu i u obrazovanju i u životu u klubu se ekipa i svi igrači podstiču rečima: Budi bolji! U ime Kraljevskih kruna, na dodeli akademskih priznanja Pavlu Jovanoviću i Vuku Čađenoviću, čestitao je glavni trener i predsednik kluba Srđan Ćosić i poželeo im da nastave sa uspesima na svim poljima.